Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan léphetek ki a reformátu...

Hogyan léphetek ki a református egyházból?

Figyelt kérdés

Régen meggondolatlan voltam, és lekonfirmáltam. Nem látom értelmét annak hogy több száz éves vallásos dogmákat hallgassak és butaságokat meséljenek, még csak jelenlétemmel sem szeretnék támogatni egy vallást sem.

Mit kell tennem?

2010. okt. 3. 01:55
1 2
 11/15 Salx Narval ***** válasza:
62%
Igen, ha formálisan sem szeretnél református lenni, akkor ez egy levéllel elintézhető.Én felesleges dolognak tartom, de ha neked ez fontos, akkor tedd ezt és töröltesd ki a neved.
2010. okt. 5. 06:29
 12/15 anonim ***** válasza:

Ezek aztán durva válaszok ott az elején. xD

Kicsit néha ijesztő, hogy ilyenekkel élek egy környezetben. Ja, ha valaki nem keresztény, akkor egyből sátánista, mert ugye csak ez a kettő létezik, és aki nem keresztény, az feltétlenül liberális, emellett Gyurcsány és Bokros követő, és mivel nem keresztény, golyó jár a fejébe.

Hmm. Egy újabb ékes példája annak, hogy a keresztények gondolatmenete nem sokat változott a középkor óta, és ezen még a reformáció se segített. Az a baj, hogy nincs hova menekülni, mert mindenhol ott vagytok...

2010. okt. 6. 01:25
 13/15 Morfologus ***** válasza:
Ó, én tudok egy helyet ahova menekülhetsz :) Biztos nem megyek utánad :D
2010. okt. 6. 12:59
 14/15 anonim válasza:
57%
Ezért undorodok a kereszténységtől. Az egész már ott megdől h Jézus nem létező személy volt, ennek ellenére vannak olyan primitív emberek akik képesek egy másik azért sértegetni mert nem hisz benne. Igen, ezért olyan a kereszténység amilyen...
2010. okt. 8. 11:21
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, úgy látom az első pár embert leszámítva igazán rendes és okos emberek olvasták kérdésemet és adnak tanácsokat :)
2010. okt. 22. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!