Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik keresztények és Istenben...

Akik keresztények és Istenben hisznek, akkor miért Isten fiához, Jézushoz imádkoznak?

Figyelt kérdés
Más fajta vallású vagyok és érdekel a másik hit is, lehet hülyeséget kérdeztem, előre is elnézést. :D
2023. jan. 7. 18:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
60%

A mainstream kereszténység a Szentháromság tanát vallja. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek.

A Fiú az Jézus Krisztus, valójában a Logosz (Ige) megtestesülése (János 1:1-3). A Szentlélek (ruach ha-kodesh) pedig Isten lelke. Mindkettő az Atyában létezik, tehát egylényegűek vele, tőle erednek, elválaszthatatlanok tőle. Tehát mind három együtt az Isten.

Ezért amikor a keresztények Isten fiához imádkoznak, akkor tulajdonképpen Istenhez imádkoznak.

Bonyolultnak tűnhet kissé. Ez történik ha a judaizmusba neo-platonizmust kevernek.

2023. jan. 8. 00:47
 12/14 anonim ***** válasza:
Megoszló, hogy ki kihez imádkozik, de a fő oka ez :(Ján 14:6) "Monda neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." Ő a közbenjáró az isten és ember között.
2023. jan. 8. 13:35
 13/14 KZitus ***** válasza:

Szia

János 14:13

"És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy a Fiú dicsőítse az Atyát."

Jézus itt egy új dolgot vezetett be az imával kapcsolatban. Korábban Jehova még soha nem várta el az emberektől, hogy valakinek a nevében imádkozzanak. Például bár Mózes volt a közvetítő Izrael nemzete és Isten között, Jehova mégsem mondta azt az izraelitáknak, hogy Mózes nevében imádkozzanak. Jézus viszont a halála előtti utolsó vacsorán a tanítványainak utalt erre az új módszerre, mivel négyszer is azt a kifejezést használta, hogy „kértek az én nevemben” János 14:13, 14; 15:16; 16:23, 24. Jézus megvásárolta az emberiséget azzal, hogy váltságul adta a tökéletes életét, így Isten csakis őáltala áraszt áldásokat az emberiségre: Róma 5:12, 18, 19; 1Korintusz 6:20; Galácia 3:13. Ezzel Jézus lett az egyetlen jogos közvetítő Isten és ember között, ahogyan azt Pál írta Timóteusznak: 1Timóteusz 2:5, 6, egyedül általa szabadulhat meg valaki a bűn és a halál átkától: Cselekedetek 4:12. Ezért hát helyénvaló módon csak Jézus által közeledhetünk Istenhez: Héberek 4:14–16. Akik Jézus nevében imádkoznak, elismerik a kulcsfontosságú szerepét.

2023. jan. 8. 20:06
 14/14 anonim ***** válasza:
0%

Megint kimondta, hogy Jehova!

2023. jan. 8. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!