Akik itt Istent bírálják hogy nem igazságos, és hogy szadista mert hagyja az embereket szenvedni, azok miért nem veszik alapul Jézus történetét, és gondolják újra kijelentéseiket?
Igaz hogy sokan szenvednek, és szenvedtek de hát maga Isten is kapott a rosszból.
Hiszen őt megverték és megalázták:
https://www.youtube.com/watch?v=ogX6y7XUYXM
Őt majdnem halálra korbácsolták:
https://www.youtube.com/watch?v=-K3dZqo9c-A
Őt keresztre feszítették:
https://www.youtube.com/watch?v=xqgXahXBHTA
És ezt mind miattunk, akkor miért ő az igazságtalan?
"A keresztény inkvizicióról is megnézhetnél pár előadást, fogsz ott durvábbakat látni, mint a korbácsolás és a kereszthalál."
Már néztem:
https://www.youtube.com/watch?v=iHZBGMI4D1I
"Vannak akik azt mondják, hogy a kereszthalállal az emberiség összes bűnét váltotta meg. Akkor miért bűnözünk"
Hát ne bűnözzetek.
És eleve, csak azokat váltotta meg akik hisznek benne.
"és bűnhődünk még mindig?"
A büntetést és bűnhődést sem törölte el.
"Ja, kivette. Főleg ,hogy ő elvileg egy végtelen ideje végtelen ideig létező, halhatatlan, mindenható entitás."
És?
Elvileg mi is végtelen ideig fogunk létezni.
"Vagy üres gumiszoba vagy végeláthatatlan szenvedés?"
A földi élet mióta végeláthatatlan szenvedés?
No One Lives Forever.
". Az nem jó érv ,hogy “az ember akarta ezt” mert egyrészt senki sem akar szenvedni"
Na ezen azért sokat lehetne vitázni.
"Másrészt elvileg Isten teremtett olyanra minket ,hogy azt akarjuk amit."
Aha.
Mint az alkoholista nagybátyám.
Mikor részegen fülig sárosan haza támolygott, nagy fater megkérdezte.
"Miért csinálod ezt?"
TE NEVELTÉL ILYENNEK!
De ez már nem is valláskritika, hanem szimplán lázadás Isten ellen.
Nekem itt ti tűntök igazságtalannak, nem Isten.
Megverték, megalázták, megkorbácsolták, megfeszítették és azt mondjátok ennyi nem elég?
Tán szenvedjen az örökké valóságig míg mi flancolunk?
Az igazságos lenne?
És ha ti ennyire szigorúak vagytok vele, akkor ő miért ne legyen az?
Még szerencse hogy ő nem olyan mint mi.
Isten mindenkit olyannak teremtett amilyennek lennie kell.
A bibliában és az ő szavában nincsenek logikátlanságok, vagy ellentmondás, csak emberek akik szeretnék hogy legyen.
Ha csak egy kicsit is megpróbáljuk megérteni, és az ő szemszögéből nézni a dolgokat, rögtön lehull a fátyol az összes látszólagos ellentmondásról/logikátlanságról, és pontosan annyit fogsz tudni és érteni amennyit kell.
De ha nem is adtok esélyt Istennek, akkor hogyan bizonyítsa be hogy jóságos?
Vagy talán naponta kopogtasson ajtódon, és tolakodjon házadba elvakult hittérítő módjára?
Az jobb lenne?
Ha nem hisztek benne nem tud segíteni.
Akár most, ebben a pillanatban a világ legboldogabb embere lehetnél, csak annyit kér hogy bízz benne.
Mert ez az igaz út.
Kérdező, nem lehet, hogy túlgondolod?
Nincs valami olyan eszme, hogy ne tégy felebarátoddal olyat, amit önmagaddal nem tennél (mert felebarátod te magad vagy)?
Lehet úgy élni valóban, hogy nem ártasz senkinek?
Popper Pétertől és másoktól is hallottam, hogy a tízparancsolat, óhéber nyelvről volt fordítva magyarra, és egyáltalán nem parancsolatok voltak, hanem vhogy így lehetne fordítani:
Törekedj arra, hogy ne lopj, és nem fogsz majd lopni (amikor méltó leszel az Isten országára).
Na mind1, szerintem nem az a lényeg, hogy valaki mennyire hisz Jézusban, hanem az, hogy a számára adott körülmények között mennyire tudja megvalósítani a nem ártást. Persze, ha hiszzel benne, akkor az erőt addhat a küzdelmeidhez.
Popper egyszer elmélkedett a buddhista közönyről, hogy életellenes e, valami ilyesmit mondott:
Rengeteg embert öltek már meg a gyűlölet nevében, ennél többet már csak a szeretet nevében öltek meg, de a közöny nevében még nem öltek meg senkit.
"Ez mind szép és jó lenne, ha nem az lenne a szitu, hogy én élem az életem, jézus meg rámrúgja az ajtót, hogy bűnösnek tekint, és a pokolra fog küldeni, kivéve, ha hiszek benne."
Jézus senkit nem küld pokolra, azt mindenki maga választja.
És ha én valakit megölök a nevedben, akkor már neked igazad sem lehet?
Illetve ha mindenki megöl valakit a másik nevében, kivéve
tevenyereggyarto nevében nem gyilkolnak, akkor már csak
tevenyereggyartonak lehet igaza?
"Popper egyszer elmélkedett a buddhista közönyről, hogy életellenes e, valami ilyesmit mondott:
Rengeteg embert öltek már meg a gyűlölet nevében, ennél többet már csak a szeretet nevében öltek meg, de a közöny nevében még nem öltek meg senkit."
Szerintem itt részben arra akart utalni, hogy a vak hit veszélyes, fanatikussá teszi az embereket. Nem árt ha van az emberekben egy kis kételkedés.
Azt hiszem ebben a beszélgetésben van ez említve: https://www.youtube.com/watch?v=7t6xVWyY1yw
"Már néztem:"
Adtól hogy egy katolikus pap elkezd beszélni azon ritka alkalmakor amikor nem voltak véres szörnyek az inkvizitorok hanem hasznos tagjai a társadalomnak, és kihagyaazokat az alkalmakat amikor nem, adtól még nem lesz olyan az inkvizicio aminek beállitja:
"Aha.
Mint az alkoholista nagybátyám.
Mikor részegen fülig sárosan haza támolygott, nagy fater megkérdezte.
"Miért csinálod ezt?"
TE NEVELTÉL ILYENNEK!"
Kettő probléma van azzal hogy cáfolni akarod az érvét.
1. Te magad is ezt támasztod alá:"Isten mindenkit olyannak teremtett amilyennek lennie kell."
2. A bibliában Ádám és Éva ugy lettek meg teremtve hogy nem tudják mia jó és rossz, és ezért rosszat tesznek. Ami miatt bűnösökké válnak ők, és aleszármazottaikis.
Szoval ez az érv marhára alkalmazható a bibliai isten ellen, még ha evilági emberek ellen nem is.
Nekem itt ti tűntök igazságtalannak, nem Isten.
"Megverték, megalázták, megkorbácsolták, megfeszítették és azt mondjátok ennyi nem elég?
Tán szenvedjen az örökké valóságig míg mi flancolunk?
Az igazságos lenne?"
Az lenne igazságos ha nem kéne szenvednünk valami olyasmi miatt amit nem mi követtünk el, hanem MÁSOK. Ráadásul az Ő hibájábol.
"A bibliában és az ő szavában nincsenek logikátlanságok, vagy ellentmondás, csak emberek akik szeretnék hogy legyen."
Oké akkor most felsorolok egy-két ellentmondást.
Meggondolja-e magát Isten?
"Mal. 3,6 "Mert én, az Úr, meg nem változom"
4 Móz. 23,19 "Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-é ő valamit, hogy meg ne tenné? Igér-é valamit, hogy azt ne teljesítené?"
Ezék. 24,14 "Én, az Úr szólottam; jőni fog és megcselekszem, el nem engedem s nem kedvezek és nem könyörülök"
Jak. 1,17 "a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka."
ezzel szemben
2 Móz. 32,14 "És abba hagyá az Úr azt a veszedelmet, melyet akart vala bocsátani az ő népére."
1 Móz. 6,6.7 "Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, ... És monda az úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színéről; ... mert bánom hogy azokat teremtettem."
Jón. 3,10 "... és megbáná az Isten azt a gonoszt, a melyről mondá, hogy végrehajtja rajtok, és nem hajtá végre."
Lásd még 2 Kir. 20,1-7, 4 Móz. 16,20-35, 4 Móz. 16,44-50. Lásd még 1 Móz. 18,23-33: itt ábrahám ráveszi Istent, hogy gondolja meg magát azt illetően, hogy legalább hány igaz embert kell találni Sodoma városában ahhoz, hogy a város elkerülje a pusztulást. Ábrahám lealkudja ezt a számot ötvenről tízre, de Isten csak játszott vele, hiszen mindentudó lévén előre tudhatta, hogy amúgyis elpusztítja majd a várost."
Látta-e valaki Istent?
Ján. 1,18 "Az Istent soha senki nem látta"
2 Móz. 33,20 "Orczámat azonban, mondá, nem láthatod; mert nem láthat engem ember, élvén."
Ján. 6,46 "Nem hogy az Atyát valaki látta, csak az, a ki Istentől van [Jézus], az látta az Atyát"
1 Ján. 4,12 "Az Istent soha senki nem látta"
ezzel szemben
1 Móz. 32,30 "mert látám az Istent színről színre"
2 Móz. 33,11 "Az Úr pedig beszéle Mózessel színről színre, a mint szokott ember szólani barátjával"
Ésa. 6,1 "A mely esztendőben meghala Uzziás király, látám az Urat ülni magas és felemeltetett székben, és palástja betölté a templomot"
Jób 42,5 "Az én fülemnek hallásával hallottam felőled, most pedig szemeimmel látlak téged."
A fákat vagy az embert teremtették-e előbb?
1 Móz. 1,12-31 "Hajta tehát a föld gyenge fűvet, maghozó fűvet az ő neme szerint, és gyümölcstermő fát, a melynek gyümölcsében mag van az ő neme szerint. ... És lőn este és lőn reggel, harmadik nap. ... És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre ... És lőn este és lőn reggel, hatodik nap."
ezzel szemben
1 Móz. 2,5-9 "Még semmiféle mezei növény sem vala a földön, s még semmiféle mezei fű sem hajtott ki, mert az Úr Isten még nem bocsátott vala esőt a földre; és ember sem vala, ki a földet mívelje ... És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából ... És ültete az Úr Isten egy kertet édenben, napkelet felől, és abba helyezteté az embert, a kit formált vala. És nevele az úr Isten a földből mindenféle fát, tekintetre kedvest és eledelre jót"
Ki volt József apja?
Mát. 1,16 "Jákób nemzé Józsefet, férjét Máriának, a kitől született Jézus"
ezzel szemben
Luk. 3,23 "Maga Jézus pedig mintegy harmincz esztendős volt, mikor tanítani kezdett, ki, a mint állítják vala, a József fia vala, ez pedig a Hélié"
Illetve a kedvencem:
"Amikor Júdás, az áruló látta, hogy elítélték, megbánta tettét, és visszavitte a harminc ezüstöt a főpapoknak és a véneknek.
"Vétkeztem - mondta -, elárultam az igaz vért." "Mi közünk hozzá? - válaszolták. - A te dolgod!"
Erre az ezüstöt beszórta a templomba, aztán elment és felakasztotta magát.
A főpapok fölszedték a pénzt, de úgy vélték: "Nem szabad a templom kincstárába tenni, mert vér díja."
Tanácsot tartottak, és megvették rajta a fazekas telkét az idegenek számára temetőnek.
Ezért hívják azt a telket még ma is Vérmezőnek." (Máté 27:3-8)
A másik:
"Gonoszsága bérén telket szerzett magának, amikor pedig lezuhant, kettérepedt és kifordultak a belei.Erről Jeruzsálem minden lakója tudomást szerzett, úgyhogy azt a telket az ő nevükön Hakeldamának, azaz Vérmezőnek nevezték el." (ApCsel 1:18-19)
Hogy halt meg Judás? Ki vette meg a földet? Miért hivják vérmezőnek?
Ami a logikátlanságokat illeti:
Eredendő bün:
Ádám és Éva csak azután tudta meg hogy mi a jó és a rossz miután edtek a jó és rossz tudásának a fájáról. Addig ezeket a fogalmakat nem tudták értelmezni mert tudatlannak voltak teremtve. Dehát mégis miért bünteti öket isten olyasmiért őket, amit azért követtek el, mert ő hülyének csinálta öket? De ez mg hagyán, elátkozza az egész földet és az utodaikat is. Akik meg jegyzem csak ugy tudják meg váltani magukat ha nem a rossz utat, hanem a jó utat az az jézust követik. De erre egyáltalán nem lettek volna képesek ha szüleik nem tépik le azt a gyümölcsöt amitől egyáltalán képesek különbséget tenni Jézus és a Sátán között.
Illetve van még egy probléma az eredendő bünnel. Most tegyük félre az egyik leglterjettebb tévhiter hogy emiatt halunk meg, hiszen halálunk oka hogy nem ettek a szüleink a másik fárol mert azt isten elzárta előlük.
A kereszténység szerint azért halunk meg mert a bűn zsoldja a halál. Ezért kellett jézusnak meghallnia hogy halálával a bűnt kifizesse azoknak akik elfogadják ezt. Dehát azoksem menekültek meg a haláltol, hisz tudjuk hogy Pál és az összes tanitvány halott. És negyere ezzel a szellemi dologgal, hisz a halál amit fizetünk, evilágon fizetjük meg.
A másik logikátlanság a SZENT HÁROMSÁG.
A tan miszerint három különbözö erejű és tudásu személy, különbőző rangokkal, ugyanaza személy.
Hát ezt nem kell kifejtenem.
"Jézus senkit nem küld pokolra, azt mindenki maga választja."
Kivéve azokat akik nem ismerték meg a tanitásait mert kinában voltak éppen akkor, igy nem tudták meg váltani eredendő bünüket.
"Ha hiszel Jézusban, akkor a bűneidből megtérsz. Ha tetszik, ha nem, az istennél vannak szabályok és Ő nem tűri meg a bűnt, tehát ha bűnös vagy, nem enged élni, ez az egyik, nyilván azért, mert láthatod milyen az, ha a bűnt engedi az isten. Nem rúgja rád az ajtót, felkínálja a lehetőséget, hogy élhess, "
Pontosan, ahogy a maffiavezér sem töri el a labam, ha fizetek neki. Ha tetszik, ha nem, ő a főnök, ezért megteheti, ha nem teszem meg amit mond, nem hagy életben. Nem rugja rám az ajtót, csak egy verőembert küldy akivel felkínálja a lehetőséget, hogy élhessek. Persze ennek feltétele van.
#27.
Korábban már mindent megválaszoltam, olvasd vissza!
Sajna most nincs kedvem önmagamat ismételni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!