Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A születés előtti állapottal...

A születés előtti állapottal miért nem foglalkozik egy vallás sem?

Figyelt kérdés
Esetleg azért mert abban nincs olyan nagy biznisz?

2022. szept. 11. 21:59
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Erősen szkeptikus vagyok azért azt elmondom.

Ha a halál után a lélek tovább él elvileg akkor születés előtti teória miért nincs róla pl a kereszténységben? Hogyan képződik a lélek?

2022. szept. 12. 22:59
 12/22 hosszúhajú ***** válasza:
isten lehelt lelket belé - ki más?
2022. szept. 12. 23:25
 13/22 hosszúhajú ***** válasza:
89%
biztos hallottál a teremtés történetéről. a teremtés előtt nem létezett semmi. ha az asztalos elkészít egy asztalt, az az asztal előtte még nem volt. van egy kezdet.
2022. szept. 12. 23:28
 14/22 anonim ***** válasza:
67%

Jogos a kérdés. Miért nem ad megnyugvást az embernek a tudat, hogy halála után ugyanúgy nem fog létezni, mint születése előtt? Az se fájt, ez se fog fájni. Na azért ez nem teljesen igaz, mert a hozzátartozóinknak jó esetben hiányozni fogunk. De szubjektíven nézve, maga az alany ugyanazt érzi, a semmit, a nem létet.

A vallás egyik lényege, hogy megnyugvást adjon a halálra. Valamiért az embert ez nem nyugtatja meg, mert nem tudja elképzelni, hogy megszűnik létezni. A tudatunk örök életre született. Gyermekkorunkban évekig tart, míg kinyílik az elménk, kialakul a személyiségünk, én tudatunk, de a halál túl gyors, és a pusztulás, leépülés az élet értelmét kérdőjelezi meg. Ezt nem fogja fel az ember, mert egész életünkben azzal áltatjuk magunkat, hogy van értelme az egésznek. De máshogy nem is lehet, vagy meditálni kellene naphosszat, mint a buddhisták.

2022. szept. 13. 13:47
 15/22 A kérdező kommentje:
#15 Igen, erre gondoltam. Jól kifejtetted. Köszi
2022. szept. 13. 16:14
 16/22 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne? Azt mondják, hogy a lélek a fogantatás pillanatától kezdve van, ez kb 9 hónappal a születés előtt történik.

2022. szept. 14. 10:18
 17/22 A kérdező kommentje:
És a 9 hónap miért pont annyi? Ez biológia vagy valamelyik Isten találta ki?
2022. szept. 14. 13:50
 18/22 hosszúhajú ***** válasza:
89%
nyilván a fogantatástól kezdve értettem a lelket. hiszen akkor születik meg a lelke.
2022. szept. 15. 01:21
 19/22 anonim ***** válasza:

Ha ez így lenne, akkor mindenkiben csodálatos fényes lélek lenne.

A lelkek ezzel ellentétben sokfélék.

2022. szept. 15. 05:55
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért 9 hónapra születik meg az ember fogantatásától számítva, így alakult ki. A nyulak például csak 1 hónapra születnek kb.

2022. szept. 19. 09:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!