Milyen logikai gikszerek vannak a keresztény vallásban?
Isten elvárja az emberektől hogy higgyenek benne. Az apostolok azonban nem hittek benne. Ők már tudták.
Jézus megszivatta őket azzal hogy ők tudtak? Vagy ha náluk nem volt gond akkor a többi ember esetén miért lenne hond ha tudnák hogy van isten és nem csak vakon hinnék?
Jézusnak valahogy arra is volt elég ideje/hatalma amikor a földön volt hogy bort készítsen. Manapság meg arra nincs ideje hogy egy gyereket megmentsen.
Akkor is csak azoknak tett csodákat akik éppen ott voltak.
Mintha csak bűvész trükköket csinált volna a közönségnek.
Kereszten Istenhez fohászkodik hogy az bocsásson meg az ellene vétkezőknek.
Ha Isten emiatt felrúgja a megbocsátási sémáját az ottaniakkal szemben az igazságtalan mindenki mással szemben.
Ha pedig nem változik semmi akkor értelmetlen színészkedés volt az egész mondóka.
A keresztény vallás a Bibliára épít, a Biblia pedig egy mese. Ne keress benne logikát, mert nincs. Nagyon sok ember írta, sokan úgy, hogy el se olvasták mi volt előtte. Illetve az akkori tudásuk alapján gondolták ki a történeteket, ezért ami esetleg 4-5000 éve még hihetőnek tűnt, az mostanra már nyilván nem az.
Pl.: amikor valaki kitalálta Noé meséjét a bárkáról, akkor valószínűleg úgy gondolta, hogy maximum 100 állatfaj élhet a földön és abba nyilván bele se gondolt, hogy mi lesz a növényekkel. Könnyen lehet, hogy az édesvít és sósvíz közti különbséget sem tudta biológiai szempontból vagy csak szimplán nem golndolt ebbe bele.
Ami nekem nem tiszta.
Ádám és Éva bűnt követett el, oké.. de miért lennék bűnös emiatt ÉN?
Jézus meghalta bűneink miatt. De hogy "semlegesíti" a mi bűneinket valakinek a halála?
Illetve ha halhatatlan, akkor nem olyan nagy áldozat, ha meghalt..
Azt sem értem, hogy Ádám és Éva hogy népesíthette be a Földet?
Oké, hogy nekik lettek gyerekeik, de aztán hogyan tovább?
A következő generáció kitől született?
Eleve, ha igaz lenne, akkor nem lenne szükség papokra, meg ilyenekre,
hanem Isten maga szólna le az embereknek, ha már mindenható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!