Ateisták! Van tervetek arra az eshetőségre, ha Isten mégis létezne, és a túlvilágon magyarázatot várna tőletek, hogy miért nem hittetek benne?
Halálod után az úr Jézussal találod szemben magad.
Ő komoran néz rád, de nem szól semmit, és te tudod magadban mire vár választ.
Miért nem hittél bennem?
"Egy logikát és értelmet előnyben részesítő Istent már sokkal inkább."
De nem gondolod, hogy az az Isten aki mindenttudó nem a te logikád alapján működik? Miért képzeled, hogy ellene szól minden, hiszen Isten tudása jóval nagyobb mint amit el tudnál képzelni. Isten mindennél nagyobb. A képzeletednél és az emberiség összes tudásánál is.
Épp ezért nyilatkoztatta ki magát ókori próféták által és született meg emberként, hogy a mi nyelvünkön és értelmi szintünkön kommunikáljon. És amit mond, az az, hogy hittel kerülünk az Istenhez közel nem pedig logikával. Mert ami neki fontos az a lelked ami hozzá kapcsolódik nem pedig a csekélyes tudásod ami számára jelenktéktelen.
Így már logikusabb nem?
"A földön élő ember boldogsága a földi dolgok ismeretével érhető el."
Semmit nem tudsz te az életről és boldogságról. Nem hitről beszélek.
11-es. Ez terelés. Az nem vita ha elkezdesz másról beszélni, vagy ha mazsolázgatsz a szabályok közt.
12-es. Bocsánat, az űr dolgait kifelejtettem. Nem megbántani akarlak, de szerintem anélkül is lehetséges a boldogság.
"És amit mond, az az, hogy hittel kerülünk az Istenhez közel nem pedig logikával. "
Pont ezzel van a gond. Elvárni azt hogy eldobjam a logikát és értelmet és higyek valamiben ami nincs. De ettől függetlenül is sok a gond az egésszel és nem is azért írtam hogy ezt kivesézük hanem a kérdésre válaszoltam.
Hát, köszönöm a hozzászólásokat.
Lenne pár meglátásom amit most nem fogok megosztani veletek, mert a kérdés célja nem hittérítés, vagy vita generálása.
Sokkal inkább az ateisták kicsit jobban megértése.
Az előttem szóló 17-es keresztény ember az imént szólt hozzá egy ateistákhoz intézett kérdéshez olyan módon, hogy egyetlen mondattal analógiát vont a kertben növő gyom és az ateista emberek között. Szép demonstrációja, mit nevel ki a keresztény szellemiség, kik azok akik a kigyomlálandó másoknál különbnek tartják magukat. Engem az is érdekelne, Jézus mondaná-e téged látva, hogy téged nem ismertelek...
A kérdező 16-os reakciója sem semmi, ott is érezhető a leereszkedés hozzánk.
Ennyi a sztori, ti attól érzitek magatokat különbnek tőlünk, hogy mind ugyanabban a 3 istenben hisztek, amiben mi meg nem. De ti magatok is veszekedtek egymás között, kinek a hite az igazi. Ha a katolikus Jézus elé kerülsz reformátusként, vagy fordítva, te, kedves kérdező, mit fogsz mondani, mi a mentséged?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!