Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit tegyek hogy ne féljek? Te...

Mit tegyek hogy ne féljek? Te elhiszed ezeket?

Figyelt kérdés
Mindig is szerettem élvezni az életet, bulizni , csajozni... (23F vagyok) azonban egy hívő lelkész mondta hogyha egyszer meghalunk a test ugye itt marad de a lélek ami bennünk van nem hal meg soha. És lélekben miután elalszunk e fizikai testünkben, lelkünk kimegy és Isten és Krisztus ítélőszéke elé áll. Számot kell adni hogyan éltünk, mit tettünk . És Isten ki mondja az íteletet . Ő azt mondta mármint a lelkész hogy jót akar nekem, nem akarja hogy örökké a pokolban égjek ezért térjek meg és ne csajozzak, ne bulizzak, hanem éljek Istennek tetsző életet, keressem Istent . Házasodjak meg ha nem tudok szex nélkül lenni alapitsak családot de ne bulizzak, ne szorakozzak mert e világi dolog és Sátáni. Hanem éljek hívöként mert bármit teszek Isten és angyalai figyelnek . (Egyébként református vagyok megvagyok keresztelve) hiszek Istenben Jézusban nemvagyok rossz ember mivel nem teszek másnak rosszat. Dw hozzá szoktam hogy a sajáf életem élem. Szüleim se akarnak iranyitani akkor Isten miert akarna hülyeseg. Max annyit kér Isten h szeressem embertarsaim ne bantsak senkit de eletem eljem ahogy akarom ezt szten a papok akarjak
2022. aug. 1. 07:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
57%

Olvass utána a karmának szerintem.

Én úgy fogom fel amit teszel az idővel visszatér hozzád legyen az jó vagy rossz.

A lényeg , hogy szeretettel cselekedj. Törekedj rá , de ez egy hosszú folyamat és ne amiatt csináld , mert félsz , hanem mert te és a világod akkor lesztek boldogok.

2022. aug. 1. 07:17
 2/12 anonim ***** válasza:
55%
Ha ennyire nyitott vagy a témára, ajánlom olvasd el a bibliát és az apokrif írásokat… nameg a lelkész barátodnak is ezt ajánlom…
2022. aug. 1. 07:54
 3/12 Shaddark ***** válasza:
50%

A vallások 90%a félelemmel manipulál sajnos.

Ami nem, azok közül válassz ha mindenképpen szükségét érzed hogy ilyen közösségbe tartozz.

A vallások nem a szeretetről vagy egymás megértéséről szólnak, hanem arról, hogy hogyan manipuláljuk az embereket hogy eltartsanak minket papokat, lelkészeket. A katolikus hit pedig konkrétan arról hogy hogyan ússzuk meg a pedofíliát.

Értem, hogy babonásnak neveltek, de attól hogy adott hitre kereszteltek még nem szükséges azt gyakorolnod. Van sok ága (jó, igazából nem sok) a keresztény vallásnak is, amik nem a félelemre alapoznak. Ezeket kerüld el jó messzire mert nem istenről és nem Jézusról szólnak hanem a papok és lelkészek hatalmáról feletted.

2022. aug. 1. 10:46
 4/12 anonim ***** válasza:
80%

Ha valaki azt mondja neked hogy soha ne fingjál mert olyankor pókok belepetéznek a hasadba akkor azt is elhiszed?

Oda megy hozzád egy jött ment és te elhiszel neki mindent? Jó hogy a pénzed nem csalták még ki. De lehet már az is volt.

"Házasodjak meg ha nem tudok szex nélkül lenni "

Ez az. Házasodj a szexxért. Ne is azért mert szereted a másikat. A SZEXÉRT!!!

2022. aug. 1. 13:16
 5/12 Shaddark ***** válasza:
100%

Igen, ha szeretetből / szerelemből házasodnak mi szükségük lelki segítőre?

Mehet hajléktalannak vagy munkanélkülinek a pap :)

Ha a szexért, akkor viszont "két páciens rendel" a kis életkéjük végéig...

2022. aug. 1. 13:34
 6/12 Shaddark ***** válasza:

Amúgy meg van hitrendszer (aminek lehet több tagja is van mint amit beléd programoztak, tehát ugyanannyi létjogosultsága van), ami az újjá születésben hisz. (nem akarja hogy örökké a pokolban égjek)-re reagálva.

Válassz egy ilyet, és nincs pokol piros seggű szarvas lényekkel a kezükben vasvillával (21. század) akik pirítgatnak a tűzön. De amúgy a lelkészek sem mondanak már ilyen baromságokat, a pokol már átvitt értelemben van azt hiszem, nem tudom a tied honnan szalajatották de kicsit mintha túltolná a babonát.

Az újjá születésben legalább érdemes hinni, mert aki ebben a szellemben él, az nem akar mindent gyorsan mert vége van nemsokára. Ezért ilyen nyugodtak a keletiek, amire most nem jut idő, majd legközelebb. Ezért képesek kiélvezni az élet örömeit, nemcsak rohanni egyfolytában.

2022. aug. 1. 13:40
 7/12 anonim ***** válasza:
3kevered ez agyház és a vallás fogalmakat, neked is csak azt tudom ajánlani, olvasd el a bibliát és az apokrif iratokat. Segol nem manipulál a félelemmel.. azt pusztán a ráépülő egyházak teszik.
2022. aug. 1. 14:35
 8/12 Shaddark ***** válasza:
100%

Akkor helyesbítek, bár én, aki nem vagyok járatos bennük nem igazán látok különbséget.

- Az egyházak 90%a félelemmel manipulál sajnos. -

2022. aug. 1. 14:43
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Isten a legkevésbé nézi azt hogy te kívülre mit kommunikálsz. Azt nézi hogy a szívedben keresed e Istent és neki akarsz e élni. Ha nem imádkozol, ha a bulinak élsz, stb nem tetszik Neki. Lehet bulizni, de ne az legyen a középpontban, hanem mindig Isten. Soha ne Isten akarata alól akarj kibújni, hanem magadat formáld Isten akarata szerint.
2022. aug. 1. 15:25
 10/12 Shaddark ***** válasza:
100%

Ez nem a megfelelési kényszer leírása?

Szerintem minden embernek egyetlen célja kellene hogy legyen, legyen boldog és jó élete.

"Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az élet egy kísérlet, magadnak kell felfedezned, mi a helyes és mi a helytelen. Megeshet, hogy helytelenül cselekszel, de szert teszel a tapasztalatra, ami tudatosítja benned, mit kell kerülnöd. Megeshet, hogy valami jót teszel, és azonnal kiélvezheted az áldásait. A jutalom nem ezen az életen túl, nem a mennyországban és a pokolban vár. Hanem itt és most. Minden tett azonnali eredményt hoz. Csak légy éber, és figyelj. Az érett emberek azok, akik megfigyelték és felfedezték maguknak, mi helyes és mi helytelen, mi jó és mi rossz. És azáltal, hogy ezt felfedezték a maguk számára, mérhetetlen belső tartásra tettek szert. Ha az egész világ mást gondolna, számukra az is közömbös. Megvan a saját tapasztalatuk, ami vezeti őket, és ez elég."

2022. aug. 1. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!