Hogyan lehet valaki buddhista? Régóta foglalkoztat a buddhizmus és nem értem, hogyan tudja egy ember rávenni magát arra, hogy buddhista életmódot folytasson.
Figyelt kérdés
Magyarországon is egyre több buddhista van és értem én, hogy egy több barátságos és jó akaratú vallás de mi benne ennyire vonzó? A vágytalanság = a kiégéssel + rengeteg teljes mértékben emberi tulajdonságot kiszeretne ölni az emberből emellett senki nem tudhatja biztosan, hogy van-e értelme ennyit szenvedni mert lehet nem is létezik semmilyen karma meg nirvána.
A kérdést abszolút tisztelettel állt szándékomban feltenni, remélem sikerült is.
A válaszokat előre is köszönöm!
2022. júl. 19. 19:23
11/20 A kérdező kommentje:
És megkérdezhetem, hogy akkor miért terelget engem a pokol kapuihoz?
2022. júl. 20. 18:20
12/20 anonim válasza:
Miért engem, és nem őt kérdezed, ha úgy érzed, ez történik?
13/20 A kérdező kommentje:
ki az az "ő"?
2022. júl. 20. 18:50
14/20 anonim válasza:
Áhh, félreértettem az előző kérdésed 🙂
Nem terelgetek én senkit sehova. Megválaszoltam egy kérdést. Valami baj van a válaszommal?
15/20 A kérdező kommentje:
Hited szerint a pokolba fognak kerülni a buddhisták mégis segítesz nekem buddhista utat járni
2022. júl. 20. 21:24
16/20 anonim válasza:
A hitem tiltja bárkinek a kárhoztatását. Nem vagyok fundamentalista. Szerencsére nem az én feladatom eldönteni, ki hova kerüljön.
17/20 A kérdező kommentje:
Milyen felekezethez tartozik ha szabad kérdeznem?
2022. júl. 20. 23:49
19/20 Red6+ válasza:
csak mert keresztény attól még ismerheti a budhizmust. sztem csak válaszolt s nem térített. nem térített sem a kereszténységbe, sem a budhizmusba. Talán baj, ha valaki nemcsak azt tudja amiben hisz? Hanem esetleg azért tanúogat mást is. tehát fura h te furcsállod, hogy keresztény létére válaszolt a budhista kéedésedre. Mintha ostobának tartanád a keresztényeket.
20/20 A kérdező kommentje:
A keresztényeket nem de téged nagyon.
buDDhizmus maradjunk ennyiben...
2022. júl. 23. 19:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!