Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az Ószövetség és Újszövetség...

Az Ószövetség és Újszövetség lényegében ellentmondások és paradoxonok gyűjteménye?

Figyelt kérdés

2022. júl. 6. 19:47
1 2 3
 21/25 tgt ***** válasza:
0%
19-es: Nincs semmiféle ellentmondás. Isten azt ígérte Ábrahámnak, hogy neki és utódainak adja Kánaán egész földjét. Jézus azonban nem erről beszélt, ez nem Isten országa, hanem egy nép hazája. Az sem igaz, hogy a zsidók a fizikai ország reményében alakították ki a hitrendszerüket. Amikor rabszolgaságban éltek Egyiptomban, Isten úgy mutatta meg az erejét nekik, hogy a szabadságba vezette őket. Aztán évszázadokig vándoroltak, mire lett egy saját országuk. De soha nem keverték össze a fizikai országot Isten országával, nem értem, ezt a badarságot honnan vetted.
2022. júl. 9. 05:51
 22/25 anonim ***** válasza:
67%

Isten ígérete az, hogy megkapják Kánaánt, erre értettem a fizikai országot javakat.

Krisztusnak semmiféle földi ország ígérete nem volt, hanem a mennyország. Ami nem fizikai valóság.

Biztos azt us olvastad, hogy /Krisztus/: " Az én országosm nem ebből a világból van." Tehát a keresztények nem ezekért a földeket küzdenek, hanem a nenyországért.

/Ameddig nem érted miért kell badarsagrol beszélned? Legyél türelmes amúgy érthetővé válik számodra./

2022. júl. 10. 14:57
 23/25 tgt ***** válasza:
100%

Abban csúsztatsz, hogy úgy csinálsz, mintha a zsidók csak azért jártak volna Istennel, hogy kapjanak hazát. Ez nem igaz. Az Istennel való egység, és az egész világ üdvössége volt a vallásos életmód középpontja.

A zsidók is tudták és vallották, és a mai napig vallják, hogy Isten országa nem ebből a világból való. Kár ezt az idézetet úgy magyarázni, mintha ezzel Jézus ellentmondott volna bármilyen zsidó tanításnak.

2022. júl. 10. 15:11
 24/25 anonim ***** válasza:
67%

Megintcsak agresszivitasodat kell csillapítanom.Én is azon az állásponton vagyok, hogy nincs ellentmondás.Emuatt kár rázni a rongyot.Kar olyannak lenned mint itt a többség, egy idő után kérdezés helyett provokál és veszekszik.

"úgy csinálsz, mintha a zsidók csak azért jártak volna Istennel.."

Nem csinálok úgy. Az ígéretről beszéltem, ha többször elolvasod talán átmegy. Nem ellentmondás mert Isten is és Krisztus is országot Ígért.Mindig az üdvösségről van szó.

Ne vádolj, avval ami nem szándékom, talán most átmenet az üzenetem.

A zsidóknak a túlvilág Krisztusig egy Seol nevű sehol hely.

2022. júl. 10. 16:52
 25/25 tgt ***** válasza:
100%
A zsidók is hittek és hisznek az üdvösségben, amiben minden jószándékú ember részesül, akár zsidó, akár nem. Mivel a zsidó filozófia szerint a lélek Isten egy darabja, végül mindenki Istenhez fog visszatérni, rövidebb-hosszabb megtisztulás után.
2022. júl. 10. 17:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!