Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez lenne az ördög megtévesztése?

Ez lenne az ördög megtévesztése?

Figyelt kérdés
Hallotam már, gyülekezetbe járó hívő emberektől, hogy az ördög legnagyobb megtévesztése az hogy elhiteti az emberrel hogy ő nem létezik! Elhiteti hogy nincs a halál után túlvilág, ahol Isten és Krisztus megítél minden embert hogy hogyan élt, megtért-e hitt e, Követte e Isten parancsait.. őszintén szólva nekem furcsa beszéd ez. Van aki hisz, van aki nem, és ezt nem az ördög akadályozza meg ha valaki nem hisz..
2022. júl. 1. 10:11
 1/5 anonim ***** válasza:
67%

A sátánnak több módszere is lehet a megtévesztésre. Ez az egyik, hogy ő nincs, ergo a bűnnek nincs következménye. Ha ez nem jön be, akkor következik a relativizálás, hogy az ember dönthesse el, mi a jó és a rossz. Legalábbis látszólag, mert itt is gondos félrevezetésről van szó.

A sátánt abszolút nem érdekli, hogy ki hisz akár az ő létezésében, akár Istenben. Az embert lenézi, csak azért igyekszik megrontani és kárhozatba csábítani, hogy kitoljon Istennel, aki szeret minket. Azt akarja "bebizonyítani", hogy az ember teremtése baki volt és hogy ő (a sátán) ezt már előre megmondta, mert ő jobban tudja.

2022. júl. 1. 10:42
 2/5 anonim ***** válasza:
51%

Nem szeretem ezt a felvetést, mert az összeesküvés-elmélet logikáját követi. Az a gyanús, hogy nem gyanús. Valaminek a hiánya igazolja a létét. És aki vitatja, az máris a másik oldalhoz tartozik biztosan.

Aki minden rosszban az ördög munkáját látja, az úgyanúgy az ördögöt imádja, mint aki tudatosan letagadja az erkölcs létjogosultságát, hogy önmagát felmentse. Nekünk embereknek nem az a dolgunk, hogy az ördöggel viaskodjunk, hiszen mi a saját erőnkből nem tudunk rajta végérvényesen felülkerekedni. Nekünk bizodalmunk csak Istenben lehet.

Az ördög legnagyobb csele szerintem nem ez, hanem az, hogy elhiteti az emberrel, hogy ő is lehet olyan, mint Isten, és ehhez hozzátartozik az is, hogy azt is elhiszi, hogy ő személyesen győzhet a gonosz felett. Mert az ilyen ember, még ha jószándéktól kezdve is nekivág a feladatnak, szinte biztosan a büszkeség csapdájába esik. Ezért bűn a büszkeség. És ezért mondják, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. És az embernek ezen isteni rangra való törekvése mondatja azt, hogy Isten és ördög nem is létezik.

2022. júl. 1. 11:49
 3/5 anonim ***** válasza:
55%
Szóval nem az ördög hitette el ezt az emberrel, hanem az ember hitette el ezt saját magával.
2022. júl. 1. 11:50
 4/5 anonim ***** válasza:
11%

Inkább abba érzem a becsapást, hogy egy ködös, mítikus lénynek gondolják, nem pedig valós "személynek-személyeknek", akik valóban itt élnek a bolygón, és szervezetekbe tömörítik a hatalomban lévőket, és formálják a jelent és a jövőt.

Több lépcső is hiányzik nekünk jelenleg, hogy megértsük hogy működik a lelkek leszületése, hogy tud a dalai láma mindig visszaszületni és folytatni a munkát, és hogy tudja ugyan ezt az ördög is megtenni.

Ködös dajkamesének gondoljuk, pedig a valóság más.

2022. júl. 1. 15:58
 5/5 Godaime ***** válasza:
31%
Ha létezik az ördög, az csak isten gyengeségét meg szadista hajlamait bizonyítja, szóval nem igazán értem a keresztények miért hisznek benne egyáltalán.
2022. júl. 2. 22:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!