Biztos, hogy a vallások istenei (JHVH, Krisna, Allah, Visnu stb.) nem léteznek. Maradt a deista istenkép. Ez utóbbi mennyire felel meg a 21. századi ember igényeinek?
Szerintem egyre több a az olyan istenhivő (különösen fiatal), aki nem fogadja el a vallások isteneit, inkább egy felső erőt fogad el (aki nem feltétlen avatkozik be a világba, bár sokan pont, hogy fohazkodni szeretnék az istenhez).
Szerintem a deizmus mellett még a panteizmus is előnyt élvez, emellett az ateisták és agnosztikusok száma is növekszik. Te mit gondolsz, kérdező?
"Maradt a deista istenkép."
Hát ha te mondod...
Miért annak akarsz megfelelni?
Ha számodra a deista kép maradt, akkor legalább ne ilyen nevetséges célod legyen.
Egy deista istenkép végtelenül logikusabb, mint egy emberek által alkotott vallásé, hiszen azok egytől egyik cáfolhatóak a saját szentkönyveiket használva.
Egy ( vagy több ) névtelen, meghatározatlan isten állítólagos létezésébe nagyon bele sem lehet kötni és szerintem nem is érdemes. Vagy léteznek, vagy nem, számunkra ez nem lényeges amíg ők fel nem fedik magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!