Keresztény szemmel az ateisták a sátán szolgáinak számítanak?
Első sorban az olyan ateistákra gondolok, akik a híveket el akarják bizonytalanítani a hitükben.
Bár tudtukon kívül de ezzel a sátánnak kedveznek.
Újkori ateizmus gondolkodásmódjával van sok probléma nem az ateista emberekkel. Az a gondolkodásmód ami az istenhívőklnél is pusztít. Amit ez a kérdés jól bemutat, a primitív szellemi tudatlanság és törzsi állati ösztönök kiélése azokkal szemben akik másként tekintenek a világra.
Keresztényeknek nem kellene foglalkoznia a sátánnal. Miért van azon a hangsúly sokaknál?
Az ateizmus ott téved, hogy a fizikai világon a tiszta materializmuson túl kell lennie egy szellemi lelki síknak, de ezeket nem lehet materialista módszerekkel bizonyítani. És sajnos az ateisták azt követelik ami lehetetlen hiszen ez két külön téma. A tudomány a fizikai világot vizsgálja, Isten, sátán és ateizmus filozófiai kérdés. Mégis mindig és mindig újra jön ez a szembeállítás
Igen, a keresztények szerint mi a Sátán által megtévesztett emberek vagyunk.
Mondjuk én alapból cimborálnék a Sátánnal, szóval nekem nem gond.
"A tudomány a fizikai világot vizsgálja, Isten, sátán és ateizmus filozófiai kérdés."
Isten, Sátán vallási kérdés, vagy azt is mondhatnám, mítosz.
A tudomány valóban a fizikai világot vizsgálja, csakhogy a vizsgálatokból ma már tudjuk, hogy nincs szükség semmiféle istenségre. Mindenre van magyarázat, ez pedig az ateizmus felé billenti a mércét.
#3 voltam
Nem, én most arra gondoltam vannak dolgok amik egyszerűen nem mérhetők. Ilyen pl a szeretet, az irodalmi művek, és ilyen az ateista tétel ahogy mondod vajon van-e szükség istensegre.
Ez nem a mérleg két nyelve, ez két külön mérleg.
Vagy ha a egy mérlegre kell rakni valamiért akkor az ateizmus és a kereszténység a mérleg ugyanazon tálcáján kell lennie mert mondom ezek filozófiai problémák.
Nem arról van szó, hogy nem fogadtuk be, csak nem hisszük el, hogy felszabadított minket (mi alól?), sem azt, hogy feltámadt.
A félreértések elkerülése végett csak szólok, hogy én voltam keresztény, (nem is akármilyen) tehát "befogadtam" Jézust. Az égvilágon semmit nem értem vele, sőt, csak leépültem a kereszténységben, ezért kijöttem onnan. (agnosztikus) ateista lettem.
Nem hiába írtam, a #3-as kommentben, hogy a keresztények szerint mi a Sátán emberei vagyunk, ugyanis nekem úgy tanították a kereszténységben, hogy a modern ateizmus Sátántól van.
Amúgy meg számos ateista keresztény volt, szóval tudjuk, mi fán terem. Ez itt egy olyan ateista története, aki 20 évet töltött a kereszténységben:
Keresztények között terjed az a téveszme, hogy mi tudatlanok vagyunk ebben a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!