Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondolsz erről?(egy hívő...

Mit gondolsz erről?(egy hívő ismerősöm posztolta)

Figyelt kérdés

1 János, 2:15 - Ne szeressétek a világot, se azokat, a mik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete.

NÉZZ körül egy kicsit itt a földön és lásd meg ; mi van a kórházakban,milyen fájdalmas jajgatás. - NÉZD meg mi folyik a börtönökben. - A szegény, nincstelen emberek sokaságának éhezését. - NÉZD meg, hogy ember - embert,hogy KÍNOZ ; háborúkban - elmegyógyintézetekben. - NÉZD meg mennyi ember levan bénulva ; kezük,lábuk. - Én láttam sokat akiknek,se kezük se lábuk,tehetetlenül fekszik egy törzs Gyermekek,százezreit elrabolják és különféle gonosz dolgokra kényszerítik őket. - Lányokat,nőket erőszakkal fogva tartanak. - Gyilkosok milliói az utcákon - árva elhagyott kisgyerekek fájdalmas jajgatása - éhezők szemétbe turkálása, es sorolhatnám a borzalmas fájdalmas szenvedések sokaságát. - ÉS EZ NEM A POKOL EZ A FÖLD, tehat, mi van a pokol szenvedés világában ??

77 - szerezzed meg azt ami itt található a földön szenvedés fájdalom igen, a 77-szerese található ott, Mózes l. könyve 4,24 ha hétszeres a bosszú Kainért,hetvenhétszeres az Lámekhért

JÖVEL URAM ÁMEN.

2022. jún. 15. 06:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Azt, hogy a mai vallások károsak a társadalomra.
2022. jún. 15. 06:51
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Jaj agybeteg szektas....
2022. jún. 15. 06:52
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Wz ellentmond annak hogy isten minden embert szeret

Ellentmond annak is hogy sokan nem tehetnek arrol milyenek.

Pl kinzott gyerekekbol lwsznek gyilkosok

Molesztalt gyerekekbol lesznek pedofikok

Stb

2022. jún. 15. 06:54
 4/13 A kérdező kommentje:
Mind a 3 előttem szólóval egyet értek.!
2022. jún. 15. 07:03
 5/13 anonim ***** válasza:
96%

Habár helyesbitenék annyiban hogy valojában emberek tették a gyerekeket is pedová vagy gyilkossá azzal, hogy elcseszték traumatizálták a gyerekkorukat.

Azaz az emberi faj tényleg nem képes szeretetben élni nevelni a masik embert.

De. Eleve ő rugott ki a paradicsombol hogy ismerjuk meg hogy van rossz is azaz a 2 d-be

Nappal es ejszaka

Öröm es bánat

Rossz es jo

Rossz ember es jo ember.

Aztán meg elitéli az embereket a bennük lakozo kettősség miatt de az egész élet kettős. Azaz egymashoz valo viszonyitásokbol áll. Nem lenne jo, ha nem lenne rossz. Mert nem lehetne mihez viszonyitani.

Nem lenne élet ha nem lenne halál.

Nem lenne boldogság, ha nincs boldogtalanság. Ennyi erovel pokol se lenne menny nelkul. Meg forditva.

Isten csak igy tudja a jot kepviselni ha vki kepviseli a rosszat.

Ez nagyon földi az egész. Hogy 2 d kettosség van a halal utan is. Meg a paradicsomban is az volt. Az artatlanság es a bűn a fával.

Megkerdojelezi a tulvilágot. Mert a tulvilágon hogyhogy van jo es rossz is? Azaz viszonyitas? Mikor nem anyagi

2022. jún. 15. 07:13
 6/13 anonim ***** válasza:
71%
Hogy rossz kategóriába írtad a kérdést.
2022. jún. 15. 07:26
 7/13 marcusek válasza:

Az, hogy aki ezt írta a többséghez tartozik. A többséghez, akiknek csak elvárásai vannak, de tenni érte nem hajlandó.

Láttam a sok nyomort, szenvedést.

És mit tettél ellene?

Jah, semmit, csak kiposztoltam hogy en láttam ilyet.

És ez szerinted miben segít?!

2022. jún. 15. 07:43
 8/13 anonim ***** válasza:
52%
Én már csak egy jót szoktam nevetni az ilyeneken, komolytalan baromság.
2022. jún. 15. 08:03
 9/13 anonim ***** válasza:
96%

Bár nem vagyok vallásos, hanem idézethasznosító, de, ami közölve van, az egy megkeseredett ember kiragadott idézete.

Így szól a teljes idézet!

“Ne szeressétek a világot, se azokat, amik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete. Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból. És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de a ki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”

Itt a lényeg egyrészt, hogy ne a tárgyakra, emberekre, stb. alapozzuk (görcsös ragaszkodás) az életünket, mert múlandóak. Példa: betegség, szakítás, elromlik az adott tárgy, stb.

Így nem okoz igazi boldogságot, elégedettséget.

János tehát azt akarta ezzel mondani, hogy a SZERETETRE kell alapozni, nem az anyagiakra, mert ahogy írtam, múlandóak.

2022. jún. 15. 08:31
 10/13 anonim ***** válasza:
Ez azoknak szól akik úgy fogják fel az élet értelmét, hogy az élet csupán vidámság kacagás és az élvezetek halmozasa. Ők egy csabdába esnek amikor az élet nem ilyen.
2022. jún. 15. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!