Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Na, miért nem állok támadás...

Na, miért nem állok támadás alatt?

Figyelt kérdés
Folyton mikor gyülekezetbe jártam, és nem azt tettem amit a pásztor mondott , azt mondta a Sátán támad ha nem neki engedelmeskedek, néha féltem, paraztam az volt a valasza hogy a démonok körbe vesznek. Mióta ki léptem azóta semmi bajom. Érdekes holott azt mondta támad majd a sátán..
2022. máj. 31. 06:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
48%
A gyüli egy szekta. Járjál Templomba, mint más rendes ember.
2022. máj. 31. 06:26
 2/15 anonim ***** válasza:
59%
Minden vallás szekta, aki manipulálható, az alkalmas arra, hogy megvezessék ezen csordákban. Szerencsére neked felnyílt a szemed.
2022. máj. 31. 06:31
 3/15 anonim ***** válasza:
69%
nem vagyok egy nagy vallàsi ember. Èn azt mondom a hitnek, ès a tudomànynak meg van a helye.Ehhez a csoporthoz 2* ellàtogadtam.kívancsisàg, mert nem ítèlhetem meg, hogy milyen. Elèggè egy kifordított egy vallàs. Szàmomra túl szèlsősèges.Sokk, vagy sokkal több dologban làtjàk a sàtànt, a dèmont.... kb ez olyan mint a gyermeki riogatàs.... nem kell elhinni
2022. máj. 31. 06:46
 4/15 anonim ***** válasza:
62%

Így van, a templom ugyanolyan szekta, mint a gyülekezetek 😃

Ha hinni akarsz, akkor magad alakítsd ki, hogy a sok nézetből mit tartasz a magadénak. Nem kell pásztor, hogy tudj hinni istenben.

2022. máj. 31. 07:16
 5/15 anonim ***** válasza:
18%

Azért a vallás nem olyasmi mint az öltözködés, hogy alakítsd ki magadnak különböző darabokból a saját stílusod.

Nagyon esetleg működhet így, ha egy belső hangra támaszkodva tényleg "valódi dolgokat" válogatsz össze, de szerintem erre nagyon kicsi az esély, és nagyon félre is mehetnek a dolgok, erre is volt példa már.

A vallásnak szerintem az a célja, hogy egy hiteles szellemi utat mutasson, ami kivezet a földi élet-szenvedések folyamatos leszületésének körforgásából.

De egyetértek abban, hogy kevés a tényleg hiteles út.

2022. máj. 31. 08:03
 6/15 hollófernyiges ***** válasza:
51%

"hiteles szellemi utat mutasson"

Csak keresztény irányzatból több száz van és akkor ott van még a többi vallás is, homlokegyenest más állításokkal, mint a keresztények. Most akkor melyik hiteles?

2022. máj. 31. 09:12
 7/15 anonim ***** válasza:
42%

Tökéletesen igazad van.

Hogyan lehetne több száz, néha egymásnak ellentmondó irányzat ugyan annak a mesternek a tanításai alapján?! Szóval ja, nem egyszerű a helyzet.

2022. máj. 31. 09:42
 8/15 anonim ***** válasza:
21%
2022. máj. 31. 21:47
 9/15 Ami igaz az igaz válasza:
66%

A vallások csak azért léteznek mert könnyebb volt a buta embernek azt mondani hogy azért ne ölje meg a másikat mert különben egy hatalmas erő megbunteti, mint azt hogy, azért ne öld meg a másikat mert az csökkenti a közösség túlélési esélyét.

Aztán valami valami vállalkozó lehetőséget látott a vallásban és megalapított egy már 2000 éve működő vállalkozást.

2022. máj. 31. 21:57
 10/15 Ami igaz az igaz válasza:
53%
Amúgy összességében az összes vallásnak megvan a haszna a saját kontinensén. Szerintetek hány ember kezdene ámokfutásba ha szilárd bizonyítékok kerülnek napvilágra arról hogy semmi sencsen a halál után se újjászületés sem meny, de mégcsak pokol sem?
2022. máj. 31. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!