Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek mi szól a reinkarn...

Szerintetek mi szól a reinkarnáció mellett és ellen?

Figyelt kérdés
Tehát hogy ez lesz halál után.

2022. ápr. 21. 19:47
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
30-as ja, én meg allergiás vagyok az E250, mert gondolom máglyán elégettek anno.
2022. máj. 10. 23:03
 32/33 Jégszív ***** válasza:

A reinkarnáció egy HÜLYESÉG. "Nem hittem benne már az előző életemben sem." :-)

A viccet félretéve:

Van az anyagi TEST, és annak terméke a TUDAT. Ha a test elhal, megszűnik a tudat is. LÉLEK? - nem létezik, higgyen benne az, aki akar. (A tudatnak persze vannak különféle szintjei...)

Ha én korábban már egy másik testben "léteztem", tudatom miért nem jelzi számomra!?

Nehogy már bármi közöm legyen egy korábbi egyén életéhez, - pláne: bűneihez, "karmájához"!

2023. ápr. 18. 10:08
 33/33 anonim ***** válasza:

32.

"Ha én korábban már egy másik testben "léteztem", tudatom miért nem jelzi számomra!?"

A reinkarnációt valló filozófiák központi kérdése, hogy mi az az "én"

Konkrétan a válaszaik is erről szólnak: mi a test viszonya a tudathoz, és mi az ami felsőbb (a lélek). Az, amire ebben az életben hétköznapi értelemben "én"-ként hivatkozunk, az a szóban forgó filozófiák szerint nem kerül újabb testbe. Azaz épp az nem reinkarnálódik.

Ezek szép kerek, mélyen összetett rendszerek. Meg kellene ismerned és értened őket, mielőtt hülyeségnek nevezed.

2023. ápr. 19. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!