Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek mi szól a reinkarn...

Szerintetek mi szól a reinkarnáció mellett és ellen?

Figyelt kérdés
Tehát hogy ez lesz halál után.

2022. ápr. 21. 19:47
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Felfogtátok amúgy mit írtok? Örök kárhozattal fenyegetőztök, erre veritek?? Idióták..
2022. ápr. 23. 20:01
 22/33 anonim ***** válasza:
19%
21 Hiába pattogsz, úgy is megítélnek, mint ahogy meghalsz egyszer...
2022. ápr. 23. 20:08
 23/33 A kérdező kommentje:
22: Te beteg vagy, menj elmeorvoshoz!
2022. ápr. 23. 20:10
 24/33 anonim ***** válasza:
19%
23 Miért? Nem halsz meg egyszer te is? Mi ebben a hazugság?
2022. ápr. 23. 20:12
 25/33 A kérdező kommentje:
24: Az, hogy a halálomat várod, meg itt ítélkezel, várod hogy elkárhozzak. Idióta!
2022. ápr. 23. 20:14
 26/33 anonim ***** válasza:
19%
Nem akartam, most halj meg, hanem majd öregen. De ha szidsz engem, jobb ha tudod, a szomszédom is meghalt hamar, mert ártott nekem. Nehogy véletlen veled is történjen valami...
2022. ápr. 23. 20:18
 27/33 A kérdező kommentje:
26: Hát te nem vagy normális az fix..
2022. ápr. 23. 20:22
 28/33 anonim ***** válasza:
0%
Ki dönti el, hogy mi a normális és mi nem az?
2022. ápr. 24. 16:53
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

21-es Kérező!

Senki nem fenyegetőzőtt örök kárhozattal. Halált írtak és pusztulást. Bár a kettőnek együtt nincs szerintem értelem, csak szóismétlés.Igen tudom, hogy a kárhozatot pusztulás értelemben is használják, de ebbem az értelemben ismétlem, nincs semmi fenyegetés: ez a materialista elképzelés a halálról.

Az Ószövetségi teológia szerint az aki nem hisz Istenben egyszerűen megszűnik a halállal. Nem lesz, azaz nincs semmiféle örök szenvedés.

És erre alapozva egyes kersztény felekezetek az evangéliumokban sem értelmeznek semmit kénköves örökszenvedős pokolként.

Én pedig, és sokan mások is, Jézus tanításában sem látnak semmi reinkarnációnak ellentmondót.

Az Ószövetség meg nem érdekel. Az is csak egy vallás. Nem feljebbvaló a reinkarnációt vallóknál.

...de ha 15-ös Stefánt komolyan is vesszük:

Jézus is beszél újjá születésről, és azt megelőző halálról. Sőt, konkrétan csak az követheti őt, aki meghal és újonnan születik. Azaz régi énje elvész és más ember lesz helyette. Ki mondta, hogy a reinkarnáció nem ennek egy formája?

2022. ápr. 24. 19:33
 30/33 CsakAKommenteketJöttemOlvasni ***** válasza:

El tudom képzelni, hogy van reinkarnáció, és azt is, hogy ebben az örök körforgásban nem csak emberként, de állatként is részt veszünk. Ha meg eljutunk a megvilágosodás állapotába, akkor kilépünk az újjászületések köréből.

. Példáim:

▪︎Egyik rokonom pl gyerekként mindig "Guyana főbíráját" emlegette valami külföldi nyelven.

▪︎Egy ismerősöm poénból elment megnézetni, volt-e előző élete. Azt mondták neki, egy ház gerendája tűzesetben a mellkasára esett és úgy halt meg. Egyébként a csávó asztmás..

▪︎kitaláltam tiniként egy fantasy karaktert, akinek vittiligoja van (pigmenthiány-a homlokán/halántékánál, meg a haján látszott a karakternek) ő amolyan álompasi is volt. Rá egy évre találkoztam egy sráccal, akivel azóta is járok, mert jó ember. Legalább akkora könyvmoly, mint a karakterem és ugyanott van anyajegye!! Mindkettőjük rossz tulajdonossága, hogy okoskodó. Nehéz meggyőzni őket. Egyébként apáskodó mind a kettő. Ezt barátomban régen értékeltem, de már nem szeretem, mert felnőttem azóta...

Talán összejöttem előző életem párjával? Vagy ő egy tanárom volt? Ő volt tán a faterom?

........................

Én komolyan elgondolkoztam rajta, hogy megnézessem-több okból is.

Nagyon fura gyerek voltam. Kicsiként érzelmes, sírós voltam. Imádtam rajzolni és táncolni, jó érzékem is volt hozzá és nagyon meglepő szókincsem volt. Csak úgy ragadtak rám a nem hétköznapi szavak. Kicsiként csúnya és furcsa kislány voltam, ezért gyakran csúfoltak, sokszor egyedül járszottam, de szerepjátékokat is. Voltam vándorzenész és megalázott szent is. A falusiakat csak elképzeltem.

Tiniként nagyon hippi lettem. Most 26évesen meg vegánságra adtam a fejem. Az ezotéria/vallások, filozófia meg mindig is érdekelt

Néha azon agyalok, hogy vajon előző életemben kolduló szerzetes lehettem és most a dolgom az, hogy folytassam munkámat és segítsek az élőlények megvilágosodásában?

...................

Akár igaz ez, akár téves, nagyon fontos, hogy a mostani életünkben törekedjünk önmagunk és a világ megismerésére.

2022. máj. 8. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!