Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Észrevettétek, hogy milyen...

Észrevettétek, hogy milyen jól tudnak a Mormonok manipulálni?

Figyelt kérdés
Mondjuk magukat is becsapják.
2022. márc. 12. 12:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
A többi vallásra is igaz ez. Miért kell kiemelni a Mormonokat?
2022. márc. 12. 12:26
 2/14 A kérdező kommentje:
Mert az egy szekta.
2022. márc. 12. 12:42
 3/14 anonim ***** válasza:
66%
Téged lehet, engem nem.
2022. márc. 12. 12:43
 4/14 A kérdező kommentje:
+-as huhú, téged csíplek. De azért megnyalhatod a szemöldököm.
2022. márc. 12. 12:45
 5/14 anonim ***** válasza:
66%
Hogyan manipuláltak?
2022. márc. 12. 13:06
 6/14 A kérdező kommentje:
Hát csak megpróbáltak. Végig tudtam mire megy ki a játék. Az egyik szektás rámírt Face-en, hogy hát, itt vagyok új város minden. Mondja, szerente megtanulni magyarul, meg megismerkedni helyiekkel. Már láttam, hogy szektás az elejétől fogja, meg profilján megvolt osztva a kép a szektakönyvükről. Na mondom jó van, legalább szórakozom egyet, mert ilyenben még nem volt részem. Aztán próbálta csavarni a szálakat, mondta, tanít angolt, menjek el. ELmentem az órára, de kék kimosható hajfestékkel befestettem a szőke hajam előtte, hívtam haverom is, Starbucks-os kávévalk megjelentük az órán és széttrollkodtunk. Végén meg mondtuk nekik, na csövi van, többet nem jövünk. Fú, biztos jól kibeszéltek minket a hátunk mögött utána, hogy a Sátán belénkbújt. Eskü, legalább faszán éreztük magunkat ebben az egy hétben.
2022. márc. 12. 13:18
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát, gratulálok 🙂

Én is találkoztam mormonokkal így, angol-magyar nyelvlecke gyanánt, de szerintem kedvesek voltak. Persze, téríteni próbáltak, de őszintén, én nem találtam kivetnivalót a módszereikben. Szerintem semmi gond nincs azzal, ha valaki kedvességgel térít.

Ha karddal és erőszakkal térítenek, akkor az a baj, ha kedvességgel meg jótékonykodással, akkor az a baj. Ez szerintem ilyen passzív-agresszív vallásellenesség, nem tiltunk be semmit, de légyszi' ne is csináljatok semmit. Mindezt úgy mondom, hogy a mormon dogmatikát én egy hatalmas bullshitnek tartom.

Manipuláció az volna, hogy ha kiszolgáltatott embereknek a kiszolgáltatott helyzetével visszaélve vonnák be őket egy olyan helyzetbe, ahonnan önerőből nem tudnak szabadulni. Ha ezt csinálják, az természetesen manipuláció, és kártékony, és elítélendő, akárki csinálja.

2022. márc. 12. 13:27
 8/14 anonim ***** válasza:
70%
És ebben hol a manipuláció néhány hülye gyereken kívül? :)
2022. márc. 12. 13:48
 9/14 anonim ***** válasza:
70%

Ha meg is próbáltak manipulálni és/vagy téríteni az nem indokolja a viselkedéseteket. Rettentően gyerekesen viselkedtetek és lejáratátok magatokat.

Az pedig csak ráadás hogy ezzel még dicsekedsz is itt.

(nem vagyok vallásos)

2022. márc. 12. 13:54
 10/14 A kérdező kommentje:
Na jó van má', nem kell úgy mellre szívni mindent. Csak poénkodtunk egyet. Szerintem mormon haverjaink is csípték.
2022. márc. 12. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!