A valláskritikusok mind el fognak kárhozni a hívek szerint, ha kritikusként halnak meg?
A más vallásoknál is hasonlóan ez a helyzet. Kb minden vallás tagadja a többit. Szóval ha az emberek által követett vallások közül bármelyik “valódi”, akkor a többi nem lehet az. Szóval ha nem lottózod ki pont a jót akkor a többségben kvázi pokolra jutsz vagy hasonlók. De ő, egy vallást se követett, szóval igen, ő alapból “kárhozatra” lenne ítélve.
Egyébként sok intelligens ember hiszi, hogy van isten (vagy valamiféle teremtő) csak ezt függetlenítve minden vallástól.
Elvileg igen.
Én nem vagyok szerintem "valláskritikusok" de eddigi tanulmányaim és bibliai olvasmányaim alapján engem nem érdekelne ha pokolra küldene. Én nem szeretnék olyannal lenni amilyennek én látom a biblia alapján.
Bár minden valláskritikus ateista olyan lenne mint Dawkins.
Nem értek egyet azzal amiket mond, de amit mond, azt mindig olyan kulturáltan, jó modorral mondta, hogy sosem éreztem sértőnek, sosem haragudtam érte Dawkinsra, sosem gondoltam őt arrogánsnak, rossz embernek pedig főleg nem. Az itteni militáns ateisták példát vehetnének róla, a jó modorát és az alázatosságát, és a hidegvérét is át vehetnék Dawkinsnak, nem csak az érveit.
Amikor Dawkins itt hagyja ezt a világot az nagyon hasonló lesz mint amikor Hawking hunyt el. Egy remek tudósnak mondhattunk búcsút aki történetesen ateista volt.
Nem, nem gondolom, hogy Dawkinsra a pokol vár, csak mert ateista és kritizálja a vallást.
Tehát az igaz Istennel, és a kegyelmével szembeni kritikus viselkedés tisztán igazságos és jogos isteni ítéletet eredményez a kritikus ember felé, ami egyenlő a biztos büntetéssel. Ezért nem érdemes kritikusnak lenni az igaz Istennel szemben.
A vallásfelekezetek bűneit (pl. térítés fegyveres erőszakkal, búcsúcédula árusítás, papi pedofília) Isten is utálja, ezeket lehet kritizálni.
Ha jó szándék vezérli, miért lenne bűnös?
Amúgy militáns ateista azért nem olyan sok jár erre.
Sokkal több az agnosztikus.
Ja persze őket is a pokolra akarják küldeni sokan.
"Amúgy militáns ateista azért nem olyan sok jár erre."
Persze, azért vannak mindig a vallásos emberek válaszai lepontozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!