Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus háború párti lehetett...

Jézus háború párti lehetett valójában?

Figyelt kérdés

Jézus vajon mindig a béke mellett volt? 🤔

Máté 10:34 Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot.

2022. febr. 23. 21:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%

Nem. Ez csupán arról szól, hogy az igazságot akkor is fel kell vállalni, ha a saját rokonaink is ölnek meg miatta.

"Akkor monda néki Jézus: Tedd helyére szablyádat; mert a kik fegyvert fognak, fegyverrel kell veszniök."

"Felele Jézus: Az én országom nem e világból való. Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak. Ámde az én országom nem innen való."

2022. febr. 23. 21:37
 2/14 anonim ***** válasza:
Én meg már megijedtem, hogy nem csak elolvastad Reza Aslan könyvét, hanem valamiért komolyan is vetted. Erre csak egy a szövegkörnyezetből kiragadott vers miatt tetted fel a kérdést. Lol.
2022. febr. 23. 21:41
 3/14 A kérdező kommentje:
1. Tehát magyarul nincs béke
2022. febr. 23. 21:49
 4/14 A kérdező kommentje:

2. Tessék itt a teljesen szöveg... szerintem így sem sokkal jobb..

34Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. 35Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. 36Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. 37Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. 38Aki nem veszi vállára a keresztjét, s nem követ, nem méltó hozzám. 39Aki meg akarja találni életét, elveszíti; aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja.

2022. febr. 23. 21:53
 5/14 anonim ***** válasza:
77%
Jézus kardja a kereszt. A kereszt egy botrány és ami botrányos, az szembenállást jelent vagy eredményez, akár a szűkebb családon belül is.
2022. febr. 23. 22:02
 6/14 anonim ***** válasza:
Van béke, csak nem az a fajta, mint amit a világ ad. Például Jézus idejében voltak olyanok, akik nem vállalták fel Jézust, mert attól féltek, hogy kizárják őket a zsinagógákból.
2022. febr. 23. 22:05
 7/14 anonim ***** válasza:
2 csak a napi keresztény ellenes demagóg duma a tudomány ellenes ateistáktól…! 😂😅 csak a szokásos
2022. febr. 24. 13:31
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Megint a muszlim provokátor. :d
2022. febr. 24. 16:23
 9/14 anonim ***** válasza:

Most komolyan? Tényleg ennyire bonyolult ez a rész?

A kérdező fogadjunk, hogy életében nem olvasta a teljes Máté evangéliumát.

Ezen az oldalon csak olyanok kérdeznek, akik arra sem vették a fáradságot, hogy kinyissák a Bibliát, csak kiragadott részleteket idézgetnek össze-vissza, mert unatkoznak?

2022. febr. 24. 21:32
 10/14 A kérdező kommentje:
9. Várom erre az ellenérveket, olvastam direkt és nem lehet máshogy érteni..
2022. febr. 24. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!