Mégis miért kéne szeretni az ellenségeimet?
Mai szentmisén ez volt a prédikáció fő üzenete. Eléggé mellbevágott ez a dolog. Hogy tudnám szeretni azt, aki mondjuk súlyosan ártott nekem, vagy a szeretteimnek? Vagy megölte egy családtagomat. Meg hogy aki arcul csap engem, tartsam oda a másikat is.
Tudom, hogy ez képletes, de miért tartsam oda? Nem épp, hogy el kéne kerülni? Ha valaki lerúgja a fél vesémet, hagyjam, hogy lerúgja a másikat is? Vagy aki leüvölti a fejemet, ordibál velem, akkor mosolyogjak neki és bólogassak hozzá? Én ezt nem tudom értelmezni. Tudom, hogy képletesen van írva, de ez nekem magas, mint az Eiffel-torony.
Miért kéne szeretni az ellenségemet? Úgy biztosan nem tudnám szeretni őt, mint a családtagomat, barátaimat. Max nem gyűlölöm, de szeretni nem tudom. Nekem az ellenségem nem a felebarátom.
Hálából. Talán azért, hogy megteremtette a lehetőséget, hogy megtanúljad, hogyan kell türelmesnek lenni, hogyan kell megbocsátani. Hogy hajlandó volt kockára tenni a lehetőséget, hogy talán életed végéig gyűlöljed őt.
Lehet hogy ellenséged valójában a legjobb barátod, akit jelen inkarnációd előtt megkértél, hogy mikor ismét együtt lesztek a földön: „kérlek üss majd nagyot a fejemre hogy érezhessem mennyire fáj, hogy megtanúlhassam hogyan tudok megbocsátani”.
Elismerem, ahhoz, hogy azzonnal megbocsássunk ellenünk vétőknek, nagy tudatosságra van szükség, ami csak nagyon ritkán sikerül.
Vidiripi
Azért kellene szeretni az ellenségeidet hogy a szeretet amelyet irántuk mutatsz az felkeltse az érdeklődésüket Jézus Krisztus iránt!
Nem magad miatt kell szeretni, hanem Jézus miatt!
Vidiripi
De te nem is vagy hívő ember VY2015ef! Logikus hogy nem fontos.
"De te nem is vagy hívő ember VY2015ef! Logikus hogy nem fontos."
Ebben maximálisan igazad van, hogy nem vagyok hívő ember.
Miért lenne fontos számomra egy ókori ember, akiről senki nem tud semmit. A létezése is kétséges!!!
És elárulok egy titkot, már 60 éve nem vagyok hívő, és nem is leszek, közben isten segítsége nélkül legyőztem egy tüdőrákot 3 éve és tökéletesen megvagyok ókori ostobaságok nélkül. Tudok viselkedni, tudok szeretni, betudok illeszkedni a társadalomba, hogy hasznos tagja legyek, fizetem az adót,hogy másoknak is jó legyen. Megadom maximálisan másoknak a tiszteletet...stb...stb!!! A kemoterápiára egyedül kocsival jártam!! Szóval nem értem miért van szükség egy ókori szakállas emberre! Nincs szükségem rá!!!Ez van!!!
Vidiripi
"Miért lenne fontos számomra egy ókori ember, akiről senki nem tud semmit. A létezése is kétséges!!!"
1. Nem kérdezte senki! És a többi dolgot sem!
2. Kit érdekel!
3. Pusztán logikai úton megállapítottam azt hogy neked nem fontos. Erre ismét leírod. Minek? Magadnak ismételgeted?
De az nem lenne logikus.
Viszont az sem logikus hogy másnak ismételed el. Hiszen le van írva újra el lehet olvasni!
Vidiripi!
Majd akkor okoskodj, ha Jézus létezésére lesz bizonyíték a Biblián kívül!
Kit érdekel Jézus!! Semmi bizonyíték nincs, hogy létezett!! Egy krónikás sem írt egy betűt sem róla, pedig illett volna egy olyan emberről, aki vakoknak vissza adta alátást, a vízen járt, csodákat tett, de egy szó sincs semmiről!!Ez a Te nagy istened, akiről az ókorban senki nem tudott semmit!!! De okoskodj!!!
19
Nem iidióták.Ők hisznek másban vagy magukban...Viszont még a muszlimok is ismerik Jézust,s ha nem is tartják Isten fiának de legnagyobb próféták közé tartozónak igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!