Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy az egyház ilyenre kéri a híveket?

Figyelt kérdés

Van benzinkutas ismerősöm, és mesélte hogy az egyik egyház arra kéri a hívei, hogy kérjenek számlát a tankolásról az egyházközség részére, hogy annak az adóját vissza tudják igényelni, mármint az egyház saját magának. Először furcsa volt a kutas ismerősömnek hogy már több személy is tankolt számlára ugyanaz az egyházközség nevére, aztán egyszer egy idős nő elszólta magát hogy le kell adniuk a blokkot/számlát az egyházközségen.

Mit gondoltok erről? Nem erkölcstelen dolog az egyház részéről? Pláne ezekben az időkben?

2022. febr. 18. 12:08
 1/8 anonim ***** válasza:
10%
írd le az egyház nevét és címét mert így ez csak kamu provokáció kedves libbancs .
2022. febr. 18. 12:13
 2/8 A kérdező kommentje:
#1 Nem vagyok libbancs és nem provokáció. De én nem vagyok tégla, így nem írom le az egyház nevét. Ha annyira érdekel járdd végig mindet az országba.
2022. febr. 18. 12:15
 3/8 anonim ***** válasza:
17%
" De én nem vagyok tégla," akkor miért írsz ki kérdést te lepontozó csoda
2022. febr. 18. 12:21
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
De, erkölcstelen. Mi ez, valami jó kis szekta?
2022. febr. 18. 12:41
 5/8 anonim ***** válasza:
65%
Nem lep meg. Világ életükben hátráltattak mindenfajta fejlődést, nyilván lopni sem derogál.
2022. febr. 18. 12:53
 6/8 anonim ***** válasza:
57%
Egyházak biztos nem kérnek ilyet, ne hazudj kérdező. Legfeljebb egy két szekta lehet.
2022. febr. 18. 15:34
 7/8 anonim ***** válasza:
85%

"#1 Nem vagyok libbancs és nem provokáció. De én nem vagyok tégla, így nem írom le az egyház nevét. Ha annyira érdekel járdd végig mindet az országba."

És gondolod, hogy ha bekopogok az egyház ajtaján, akkor az ajtót nyitó pap/lelkész/vezető egyből el fogja mondani egy vadidegennek, hogy "Igen, mi szedjük be a tankolási recepteket!"? :)

Amíg nem közölsz konkrétumot, addig ez csak szóbeszéd, pletyka, valós alap nélkül.

2022. febr. 18. 15:53
 8/8 anonim ***** válasza:
25%
Orbánék szoktak ilyet csinálni ott a Kormányban, mondjuk azok is kereszténynek nevezik magukat. Már manapság csak az Isten tudja ki a jó ember, sajnos ide jutottunk.
2022. febr. 18. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!