Kinek mi a véleménye a Krisna hívőkről, krisnásokról, Krisna-völgyről, a közösségről?
Túl rámenősen kéregetnek szerintem, legalább is több olyannal találkoztam már.
Egyháznak túlzás nevezni, mert a hinduizmus egyik szektájáról van szó.
Isten szava alapján, nem úgy élnek, ahogy írva van.
Ennél fogva, mint minden "vallás" ami nincs összhangban az írásokkal, Isten előtt elfogadhatatlan.
Időpont ma 15:03
Tipikus vallásos felfogás. "Az én istenem az igazi, a többi ördögtől való." Borzalmas vagy. Pfejjj.
#4, a #3 egy jehovista, csak azt mantrázza, amit a királyságteremben hall.
A krisna hívők kedvesek, aranyosak, jónak tartom azt, hogy környezettudatosan élnek, meg azt, hogy sokat jótékonykodnak, ételt osztanak, ebben mi keresztenyek is tanulhatunk tőlük. Összességeben jószándékú embereknek tartom őket, bár a hitükkel nem értek egyet.
A Krisna hívők jó szándékú, de tévedésben élő aranyos emberek.
Egy olyan istenben hisznek, amely hadvezér volt, olyan nő ügyei voltak, melyeket ma már erkölcstelennek tartunk.
A lélekvándorlás tanuk pedig (amely emberből állatban születik meg) nagyon káros és téves felfogás szerintem.
Időpont ma 14:20
Mert a Biblia és a keresztény tanítás sokkal hitelesebb, ugye? Minden egyes szó igaz, amit ír, tévedhetetlen? Álszent és képmutató válasz volt. Gratulálok.
A hitüket hagyjuk. Én sem tudom elfogadni a tanításaikat, de az mellékes.
Mindenesetre aki ebben hiszb annak pont ugyanolyan joga van Krisna-hívőként élni az életét, mint nekem keresztyénként vagy másnak zsidóként, jehovistaként vagy akár ateistaként.
És ugyanúgy joguk van az egyházuk intézményeihez, a közösséghez és mindahhoz, ami a hitük gyakorlásához szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!