Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek mi a véleménye a Krisna...

Kinek mi a véleménye a Krisna hívőkről, krisnásokról, Krisna-völgyről, a közösségről?

Figyelt kérdés
Írd meg tapasztalataidat az Egyházról. Nem is úgy a vallásról, hanem inkább mint magáról a személyekről, képviselőiről és intézményéről kérdeznélek.

2018. jún. 22. 12:53
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Túl rámenősen kéregetnek szerintem, legalább is több olyannal találkoztam már.

Egyháznak túlzás nevezni, mert a hinduizmus egyik szektájáról van szó.

2018. jún. 22. 13:49
 2/8 anonim ***** válasza:
98%
Mostanában nem is találkozok velük. Régebben kaptam tőlük gauranga matricát. Ez minden amit tudok róluk. És hogy karácsonykor ételt osztanak. Szerintem is jó nagy baromságba ment át az amit karácsonynak hívnak, úgyhogy ebben mondjuk egyetértek velük. Szeretem a vega kaját, tiszteletben tartom mások szokásait ilyen téren is, de mindenevő vagyok. Az öko-gazdálkodás viszont fontos lenne. Szeretem a kedves embereket, de a minden helyzetben kedvesen viselkedő formáját már nem annyira.
2018. jún. 22. 14:18
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Isten szava alapján, nem úgy élnek, ahogy írva van.

Ennél fogva, mint minden "vallás" ami nincs összhangban az írásokkal, Isten előtt elfogadhatatlan.

2018. jún. 22. 15:03
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

Időpont ma 15:03

Tipikus vallásos felfogás. "Az én istenem az igazi, a többi ördögtől való." Borzalmas vagy. Pfejjj.

2018. jún. 22. 21:00
 5/8 anonim ***** válasza:
98%

#4, a #3 egy jehovista, csak azt mantrázza, amit a királyságteremben hall.

A krisna hívők kedvesek, aranyosak, jónak tartom azt, hogy környezettudatosan élnek, meg azt, hogy sokat jótékonykodnak, ételt osztanak, ebben mi keresztenyek is tanulhatunk tőlük. Összességeben jószándékú embereknek tartom őket, bár a hitükkel nem értek egyet.

2018. jún. 22. 21:34
 6/8 anonim ***** válasza:
49%

A Krisna hívők jó szándékú, de tévedésben élő aranyos emberek.

Egy olyan istenben hisznek, amely hadvezér volt, olyan nő ügyei voltak, melyeket ma már erkölcstelennek tartunk.

A lélekvándorlás tanuk pedig (amely emberből állatban születik meg) nagyon káros és téves felfogás szerintem.

2018. jún. 23. 14:20
 7/8 anonim ***** válasza:
48%

Időpont ma 14:20

Mert a Biblia és a keresztény tanítás sokkal hitelesebb, ugye? Minden egyes szó igaz, amit ír, tévedhetetlen? Álszent és képmutató válasz volt. Gratulálok.

2018. jún. 23. 16:02
 8/8 Alex Fly ***** válasza:
87%

A hitüket hagyjuk. Én sem tudom elfogadni a tanításaikat, de az mellékes.

Mindenesetre aki ebben hiszb annak pont ugyanolyan joga van Krisna-hívőként élni az életét, mint nekem keresztyénként vagy másnak zsidóként, jehovistaként vagy akár ateistaként.

És ugyanúgy joguk van az egyházuk intézményeihez, a közösséghez és mindahhoz, ami a hitük gyakorlásához szükséges.

2018. jún. 24. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!