Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Pásztornak mondható az akinek...

Pásztornak mondható az akinek nincs Hozzá iskolája?

Figyelt kérdés
Van rokonom aki pásztor, gyülekezete van neki kb 10 éve járnak hozzá kb 60 fô, otthon tartja egy mellék épületben az Isten tiszteletet minden vasárnap, megtért kb 15 éve ő is gyülibe aztán elkezdett tanitasokat, megtanulta és ő úgy érzi a szentszellem kente fel, ő szerintem nem teológia kell hozzá, őket Isten választotta ki, szent lélek vezeti hogy embereket mentsen meg a pokoltól. Egyet értesz vele?
2022. febr. 18. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem a birkáknak mindegy, vane papír. Ök Csak legelnek
2022. febr. 18. 11:40
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

Már megint te vagy?

A 22 ugyanilyen kérdés nem volt elég?

2022. febr. 18. 11:45
 3/7 anonim ***** válasza:
58%

Tehát van egy fószer, aki a kerti budiban, vagy jobb esetben a fészerben tart összejöveteleket már 10 éve és állítása szerint valami "szentszellem" kente fel....

Kész vicc :D

2022. febr. 18. 11:48
 4/7 anonim ***** válasza:
32%

Tulajdonképpen az. Sőt, hitelesebb, mint az iskolázott pásztorok.

De jános 10 ír erről:

,,„Bizony, bizony, mondom nektek: Aki nem a kapun megy be a juhok aklába, hanem máshonnan hatol be, az tolvaj és rabló. Aki a kapun megy be, az a juhok pásztora. Az őr kinyit neki, a juhok pedig megismerik a hangját. Nevükön szólítja juhait, és kivezeti őket. Amikor mindegyiket kivezeti, elindul előttük, s a juhok követik, mert ismerik a hangját. Idegen után nem mennek, hanem elfutnak tőle, mert az idegennek nem ismerik a hangját.” Ezt a példabeszédet mondta nekik Jézus, de nem értették, mit akart vele mondani. Jézus folytatta: „Bizony, bizony, mondom nektek: Én vagyok a juhok számára a kapu. Azok, akik előttem jöttek, tolvajok és rablók. Nem is hallgattak rájuk a juhok. Én vagyok a kapu. Aki rajtam keresztül megy be, üdvözül, ki-be jár és legelőt talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen. Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja juhaiért."...

Szerintem 15 év alatt 60 ember az már egészen bőséges termésnek számít.

Talán érdemes lenne megnézni ennek a gyülekezetnek a tagjait. Miféle emberek? A jó fa a gyümölcséről ismerhető fel.

De így a leírtak alapján egészen hitelesnek tűnik. Meg tudod, ha 2-en 3-an összegyűlnek Jézus nevében, akkor Ő is köztük van.

2022. febr. 18. 12:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Laikus prédikátornak nevezik az ilyeneket.
2022. febr. 18. 15:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Ő az a pásztor aki el is hagyta a családját? Mert akkor tudom kiről van szó. Fontosabb az erkölcsi gyümölcse egy egybázban szolgáló embernek mint a papir.
2022. febr. 18. 23:05
 7/7 anonim ***** válasza:
8%

Akinek van, az nem mondható annak.

Nincs olyan, hogy pásztor iskola. Ez egy istenkáromló bolygó.

2022. febr. 20. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!