Egyedül jehova tanui miért állitják hogy Jézus teremtmény? A Keresztények azt vallják,hogy Jézus a háromság személye és nem teremtmény,ők miért gondolják igy egyedüliként ezt?
- Nincs olyan ige egyetlen egy sem, amely kijelenti hogy csak és kizárólag a felkentek vehetnek az emlékjegyekből! - „És [a] pohárt vévén, minekutána hálákat adott, monda: Vegyétek ezt, és osszátok el magatok között: Mert mondom nektek, hogy nem iszom a szőlőtőkének gyümölcséből, míglen eljő az Isten országa. És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nekik, mondván: Ez az én testem, mely ti értetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonlóképpen a pohárt is, minekutána vacsorált, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én véremben, mely ti értetek kiontatik. … Ti vagytok pedig azok, kik megmaradtatok én velem az én kísérteteimben; Én azért adok nektek, miképpen az én Atyám adott nekem, országot, Hogy egyetek és igyatok az én asztalomon az én országomban, és üljetek királyi székeken, ítélvén az Izraelnek tizenkét nemzetségét.” (Lukács 22.r)
Akik esznek az emlékjegyekből, mindannyian mennyei királysághoz tartozók és uralkodni fognak. Ha ez minden keresztényre vonatkozik, hogy uralkodni fog a mennyek királyságában, akkor nem lesz senki, akiken uralkodhatnak, mert aki nem keresztény, nem éli túl az ítéletnapot. Akik tehát nem lesznek királyként a mennyben, azok nincsenek az újszövetségben és azért nem esznek az emlékjegyekből.
A jelenlét és a hatalomátvétel nem ugyanazt jelenti. - Mi lesz a jele a te jelenlétednek? És mondja a jeleket. Tehát jelen van.
- De az igében nem többesszámban szerepel. A Vezető testület pedig több emberből áll! -
Róm 12:4 Mert miképpen egy testben sok tagunk van, minden tagnak pedig nem ugyanazon cselekedete van: Róm 12:5 Azonképpen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai [vagyunk]. Attól még hogy a hű szolga egyként szerepel, állhat sok testből.
Vidiripi
"Hogy egyetek és igyatok az én asztalomon az én országomban, és üljetek királyi székeken, ítélvén az Izraelnek tizenkét nemzetségét.” (Lukács 22.r)"
Hát itt konkrétan nem uralkodásról ír hanem ítélkezésről és Izrael 12 törzséről!
Máté és Márk nem ír uralkodásról az Utolsó vacsorával kapcsolatban. De arról bizony írnak hogy: Máté 26:28 mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára.
- Erősíts meg abban hogy egyetértesz velem, hogy a "sokakért" az nem csak a 12 tanítványra vonatkozik!
János pedig szintén nem ír uralkodásról az Utolsó vacsorával kapcsolatban.
"Akik esznek az emlékjegyekből, mindannyian mennyei királysághoz tartozók és uralkodni fognak. Ha ez minden keresztényre vonatkozik, hogy uralkodni fog a mennyek királyságában, akkor nem lesz senki, akiken uralkodhatnak, mert aki nem keresztény, nem éli túl az ítéletnapot."
Nem az "uralkodásról" van szó. Hanem arról hogy miért nem vehetnek az Emlékjegyekből! Miért tartoznának mindannyian azokhoz akik uralkodni fognak? Az Emlékjegyek elvétele Jézus váltság áldozatára helyezi a hangsúlyt arra hogy van bűnbocsánat mint ahogyan írja is az ige!
Hiába van királyság, ha a bűnök nincsenek megbocsájtva nem kerül oda senki. Nem hogy uralkodni de alattvalónak sem!
"Akik tehát nem lesznek királyként a mennyben, azok nincsenek az újszövetségben és azért nem esznek az emlékjegyekből."
Ha nincsenek az Újszövetségben akkor hogyan lenne bűnbocsánatuk?
Az Újszövetségnek érvényesnek kell lennie mindenkire aki elfogadja Jézus kiontott vérét mint árat és megmarad Jézus Krisztusban!
"A jelenlét és a hatalomátvétel nem ugyanazt jelenti. - Mi lesz a jele a te jelenlétednek? És mondja a jeleket. Tehát jelen van."
Nem értem hogy ezzel mire akarsz utalni!
"Attól még hogy a hű szolga egyként szerepel, állhat sok testből."
Igen, meglehet!
"Hogy egyetek és igyatok az én asztalomon az én országomban, és üljetek királyi székeken, ítélvén az Izraelnek tizenkét nemzetségét.” (Lukács 22.r)" Hát itt konkrétan nem uralkodásról ír hanem ítélkezésről és Izrael 12 törzséről! Máté és Márk nem ír uralkodásról az Utolsó vacsorával kapcsolatban."
Ezt írtam te sötét ember: "Akik esznek az emlékjegyekből, mindannyian mennyei királysághoz tartozók és uralkodni fognak."
Nem tudsz olvasni???
Jel 5:10 (H Káldi) és Istenünk számára uralommá és papokká tetted őket, és URALKODNI fognak a föld felett.
Jel 20:4 És láték királyi székeket, és leülének azokra, és adaték nekik ítélettétel; és [látám] azoknak lelkeit, akiknek fejüket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és URALKODTAK a Krisztussal ezer esztendeig.
Jel 20:6 Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és URALKODNAK ő vele ezer esztendeig.
Ki az a hülye, aki vitatkozni fog veled, mikor a saját ostobaságaidat reklámozod. Egy értelmes mondatot nem tudsz kinyögni és lihegsz a JT ellen. A sötötséget veted be a világosság ellen? Jellemző a színvonaladra!
Vidiripi
"Ezt írtam te sötét ember:..."
Köszönöm a kedvességedet! Biztos a közvetlen környezetedet is felüdíted.
"Nem tudsz olvasni???"
Igen tudok olvasni! De te elolvastad amit ír az ige? Azt írja: "...üljetek királyi székeken, ítélvén az Izraelnek tizenkét nemzetségét."
De itt azt írja hogy ítélkeznek. Én erre utaltam.
"Ki az a hülye, aki vitatkozni fog veled, mikor a saját ostobaságaidat reklámozod."
Például te, hiszen vitába szálltál.
A Jelenések könyvében tényleg azt írja hogy uralkodni fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!