Szeretem nézni az ilyen vitákat. Olyan mint a szélmalom harc: egyik fél sem fogja soha meggyőzni a másikat. Az Isten hit és a vallás nem fér össze a logikával. Mi emberek hajlamosak vagyunk elhinni, hogy az érzékszerveinkkel és a logikánkkal mindent megérthetünk, kategorizálhatunk és irányíthatunk. Mégis a világ rohanó fejlődése közepette, mintha a gyeplő kezdene kicsúszni az ember kezéből (amit sosem tartott).
De vajon egy gilisztának megtudnád e magyarázni, hogy a fény létezik, annak ellenére, hogy nincs látószerve? Nem biztos, hogy a világban jelenlévő összes információ befogadására elég csupán az ember rendelkezésére álló érzékszervek összessége.
A többit rátok bízom.
Nem is elég. Ezért találtuk ki a műszereket. Az egyik legnépszerűbb ezek közül a rádió. Biztos ismered. És az isten kérdéssel nem az a baj, hogy nem érzékeljük. Hanem az, hogy egyáltalán semmi nyomát nem látjuk, hogy létezne vagy létezett volna. A róla alkotott képeink logikátlanok. A létrejötte és tettei is igen kérdésesek, hogy mi hogyan volt és minek.
Abban is igazad van, hogy soha nem fogjuk meggyőzni a másikat. Viszont én egyedül élek és meló után gyakran unatkozom.
(25-ös voltam)
Vajon a tér amiben élünk, hogy keletkezett?
Az anyag? Gravitáció, és egyéb törvények, hatások?
Hogyan alakult ki az élet a bolygónkon?
A mértanilag pontos növények? A madarak tolla, ami sose fakul ki?
A körforgások, és az egyéb rendszerek? Az információ, pl. a DNS? Hogyan képes értelmezni a sejt egy információt, ami utasítja? Vagy a molekulákat "ki" utasítja arra, hogy alkossanak fehérjét, aminosavakat, vitaminokat, folsavakat? És ezek miért pont úgy, és pont oda alakulnak? Ez mind véletlen?
Ha 7 darabból álló darálót darabokban belerakok egy centrifugába, és évmilliárdokig pörgetem, akkor se állna össze. Tudod miért?
(Én igen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!