Akik szó szerint értelmezik a Bibliát, hogyan képesek ilyen gonosz, kegyetlen istent imádni, aki a népirtó parancsaiban külön kérte a gyerekek meggyilkolását is?
"Akik szó szerint értelmezik a Bibliát, hogyan képesek ilyen gonosz, kegyetlen istent imádni, aki a népirtó parancsaiban külön kérte a gyerekek meggyilkolását is?"
Úgy, hogy elolvassuk a szövegkörnyezetet is és értjük az egész Bibliát
"A keresztények nem az ószövetségi istenképben hisznek. Azok a zsidók. Az Újszövetség a kereszténység igazi alapja. Az Ószövetség meg amolyan történeti előzmény hozzá."
Szeretem, amikor a nevemben beszélnek. De, a keresztények az ószövetségi istenképben is hisznek, mivel mi tudjuk és értjük a bűn (törvény) szövetségének lényegét és a kegyelem (Jézus) szövetségének lényegét is. Tudjuk, hogy Isten miért volt más a két szövetségben
Nincs értelme a Bibliát szó szerint értelmzni. Sőt, nincs értelme semmit sem szó szerint értelmezni, mert olyan, hogy valaminek szó szerinti értelme, nem létezik.
Vagy mondjuk azt, hogy Jézus, vagy épp Illés felmegy a mennyekbe, azt hogyan értelmezik? Felment a sztratoszférába? Ki az űrbe? A Holdra? Ez az értelmezés nem vezet sehova, és nem következik belőle semmi.
"Tudjuk, hogy Isten miért volt más a két szövetségben"
Miért volt más? Én tényleg nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!