Jézus zsidó származású volt? Genetikailag zsidó volt?
Legalább 50%-ban szinte biztos.
( Valamikor olvastam egy elképzelést, miszerint az apa lehetett esetleg - ha jól emlékszem - egy germán katona, aki mellesleg Római polgár volt, emiatt a helytartó nem ítélhette halálra Jézust, mert azt csak a császár tehette volna meg.Száműzték és - az elmélet szerint legalábbis - Jézus azonos volna Pállal. )
Amennyiben a fenti elképzelés nem valós, akkor valószínű a 100 %.
Szia
Dávid leszármazottjaként, igen az volt.
....azt, hogy Krisztus Dávid leszármazottja, még az ellenségei, akik megölették, ők is elismerték.
"Míg a farizeusok ott voltak, Jézus megkérdezte tőlük: „Mit gondoltok a Krisztusról? Kinek a fia?” Ezt mondták neki: „Dávidé.” Erre megkérdezte tőlük: „Akkor hogyhogy Dávid ihletés által Urának hívja őt, ezt mondva: »Így szólt Jehova az én Uramhoz: ’Ülj az én jobbomon, míg ellenségeidet a lábad alá nem vetem.’« Ha tehát Dávid az Urának hívja őt, hogy lehet a fia?” Erre senki sem tudott felelni neki, és attól a naptól fogva nem merték kérdezgetni sem." Máté 22:41-45
nem az hogy zsidó származású volt mivel az főként a vallást jelenti hanem jézus több mint valószínű hogy izraelita volt!
viszont keresztényként nevelkedett fel
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!