Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanui,milyen vallásúak?

Jehova tanui,milyen vallásúak?

Figyelt kérdés
Most olvastam sok helyen hogy nem keresztények,mert nem fogadják el a kereszténység tanitásait,hanem maguknak kreáltak. Állitólag a szervezet és Jehova nevére keresztelnek felnőtt korban. Tehát nem a bűnők bocsánatára ahogy a keresztényeknél van,hanem az álámerülés a szervezethez való tartozást szimbolizálja.
2022. jan. 18. 14:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

Én katolikusként egy padon 3 órát beszélgettem egy Jehovával és nagyon jól elvoltunk, nem találtam benne hibát, hogy máshogy értelmezné a Bibliát.

Egyedül az nem tetszett, hogy mindenáron át akart téríteni, de minek, ha mind Isten gyermekei vagyunk? Tök mindegy, egy az ISten.

2022. jan. 18. 21:42
 12/22 anonim ***** válasza:
68%

Ez elég érdekes, mert számtalan, tényleg számtalan dologban eltérnek az Egyház tanításától. Még csak a közös keresztény hitvallást se fogadják el.

2022. jan. 18. 21:48
 13/22 anonim ***** válasza:
47%

Az első századi keresztényiséget vallják.

A katolikus csak a IV. században alakult ki.

Vajon János, és a többi apostol, egy sz. háromságban hittek?

És Jézus? A Biblia Istenének nevét viselik, és a neve mellett tanúskodnak.

Isten szemszögéből kell vizsgálni a történéseket, mert Ő dönti el, mit fogad el. Milyen imádatot. Nyilván nem az ember!

Ézsaiás 45:9.

Jaj annak, aki perlekedik Megformálójával, mint egy cserépdarab a föld másik cserépdarabjával! Mondja-e az agyag a formálójának: „Mit csinálsz?”, és a készítményed: „Nincs is keze."

Másolt idézetek:

"Igen, keresztények vagyunk, az alábbi okok miatt:

Igyekszünk szorosan követni Jézus Krisztus tanításait és viselkedését (1Péter 2:21).

Hiszünk abban, hogy Jézus a kulcs a megmentéshez, vagyis „nincs más név az ég alatt, amely az emberek között adatott, amely által megmentést nyerhetünk” (Cselekedetek 4:12).

Amikor valaki Jehova Tanúja lesz, Jézus nevében keresztelkedik meg (Máté 28:18, 19).

Az imáinkat Jézus nevében mondjuk (János 15:16).

Hiszünk benne, hogy Jézus a Vezetőnk, akit Isten minden ember fölé kinevezett (1Korintusz 11:3).

Sok mindenben azonban különbözünk más vallási csoportoktól, akik szintén kereszténynek vallják magukat. Például mi hiszünk abban a bibliai tanításban, hogy Jézus Istennek a Fia, nem pedig egy háromság része (Máté 16:16; Márk 12:29). Nem hiszünk abban, hogy a lélek halhatatlan. Azt sem fogadjuk el, hogy a Szentírás bármilyen módon is utalna rá, hogy Isten a pokolban örökké kínozza az embereket, vagy hogy azoknak, akik élen járnak a vallásos tevékenységekben, olyan címeket kellene viselniük, melyek mások fölé emelik őket (Prédikátor 9:5; Ezékiel 18:4; Máté 23:8–10)."

2022. jan. 19. 14:51
 14/22 anonim ***** válasza:
44%

"Vajon János, és a többi apostol, egy sz. háromságban hittek?"

Igen. János evangéliumának eleje például elég konkrétan leírja, hogy Jézus a megtestesült Isten.

2022. jan. 19. 14:58
 15/22 anonim ***** válasza:
67%

14-es. Ezekkel mi a helyzet?

János 14:28

János 12:49

Filippi 2:9

1Korintusz 11:3 A főség elve! Aki tagadja, Istenkáromló!

1Korintusz 15:28 Ez megfellebbezhetetlen!

2Korintusz 1:3

Olvass utána, honnan ered!

[link]

2022. jan. 20. 10:00
 16/22 anonim ***** válasza:
57%

Köszönöm a linket kedves előző!

Másoknak is érdemes elolvasni amit linkelt a hozzászóló, mert nagyon igaza van.

"Az első gyülekezet tagjai világosan látták, hogy a Fiú Isten maga a Teremtő (János 1:1-2), az ószövetségi iratok "Vagyok, a ki vagyok"-ja, vagy ahogyan ma mondanánk, az "Én vagyok a Vagyok"-ja (2.Mózes 3:14; János 8:58), Aki egyenlő az Atyával (János 14:9), Kinek az Atya teljességgel odaadta az egész Föld megítélését (1.Mózes 18:25; János 5:22), Akit kizárólag Istennek kijáró tisztelettel kell magasztalni (5.Mózes 6:13, Lukács 4:8; Máté 14:33)."

2022. jan. 20. 16:53
 17/22 anonim ***** válasza:
85%

A Szentháromság nem tagadja, hogy van egy Atya, és van egy Szentlélek.

Egy angyalt nem szabad Istenként imádni:

8Én, János, hallottam és láttam ezeket, és amikor hallottam és láttam, leborultam az angyal lába előtt, hogy imádjam őt, aki megmutatta nekem ezeket. 9De ő így szólt hozzám: „Vigyázz, ne tedd, mert szolgatársad vagyok neked és testvéreidnek, a prófétáknak, és azoknak, akik megtartják e könyv igéit: az Istent imádd!”

Jézust szabad:

6Most azt láttam, hogy a trón és a négy élőlény és a huszonnégy vén között ott áll a Bárány, mintha leölték volna. Hét szarva volt és hét szeme – ezek az Isten hét szelleme, akiknek küldetésük az egész földre szól. 7A (Bárány) odament, és átvette a trónon ülő jobbjából a könyvet. 8Amikor átvette a könyvet, a négy élőlény és a huszonnégy vén leborult a Bárány előtt. Hárfája volt mindegyiknek és tömjénnel tele aranycsészéje – ezek a szentek imádságai. 9Új éneket énekeltek: „Méltó vagy, hogy átvedd a könyvet és feltörd pecsétjeit, mert megöltek, és véreddel megváltottad (az embereket) Istennek, minden nyelvből, népből és nemzetből, 10Istenünk országává és papjaivá tetted őket, és uralkodni fognak a földön.” 11És láttam meg hallottam sok angyalt, az élőlények és a vének hangját, akik a trón körül voltak, számuk tízezerszer tízezer, és ezerszer ezer volt, 12és nagy szóval mondták: „Méltó a Bárány, akit megöltek, hogy övé legyen a hatalom, a gazdagság, a bölcsesség, az erő, a tisztelet, a dicsőség és az áldás.” 13Majd hallottam, hogy minden teremtmény a mennyben, a földön, a föld alatt és a tengerben levőkkel együtt ezt mondta: „A trónon ülőnek és a Báránynak áldás, tisztelet, dicsőség és hatalom örökkön-örökké!” 14A négy élőlény így felelt: „Ámen!” A vének pedig leborultak és imádták.

2022. jan. 20. 16:59
 18/22 anonim ***** válasza:
20%
Jehova tanúi keresztények.
2022. jan. 21. 12:28
 19/22 anonim ***** válasza:
59%
18-as! Kereszténynek álcázott radikális, beteg szekta.
2022. jan. 21. 14:40
 20/22 anonim ***** válasza:
Keresztények biztos nem lehetnek, mert tagadnak minden keresztény tanítást és hitvallást. Még a Szentírást is átírták saját tetszésükre, olyan szavakat toldottak bele, amik sose szerepeltek ott.
2022. jan. 21. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!