Hitgyüli és Jehova Tanui miért nem képesek mások hitét tiszteletben tartani? Miért győzködnek?
Vallásuk része a hittérítés.
Mindegyiküknek kötelező ezt csinálni és terjeszteni az igét.
Tehát ha nem próbálnak aktívan téríteni ha nem is tagadják ki őket elég durván megbélyegzik őket mint nem produktív tagja a társaságnak.
nekem van egy egész jó barátom, aki nemcsak jehova tanúja, hanem a szülei is azok voltak, tehát ő mindenestől ebben nőtt fel.
és benne is megvan az indokolatlan elutasítása minden másnak, de hajlandó volt számomra nagyon élvezetes építő jellegű vitákra is.
pl amikor az ószövetségről beszélgettünk, felvázoltam neki, hogy mózes, dávid király nem történelmi alakok, hanem artúr királlyal vagy merlinnel összevethető karakterek, először annyira ledöbbent, hogy még a szája is kinyílt, kicsit meg is sértődött.
de amikor logikusan levezettem ezen állításom okait és miértjeit és biztosítottam arról, hogy nem a hitét akarja megkérdőjelezni az állításom, akkor megértette, hogy bizony a tények azok tények és semmilyen archeológiai, vagy korabeli feljegyzés nem támasztja alá azt, hogy valós emberek lettek volna, nem pedig kitaláltak.
aztán a következő, amikor a mesebeli dávid királyt a tettei alapján elemeztem neki.
ami alapján a pali egy tömeggyilkos pszichopata volt, ez nem kérdés.
de belementem és lépésről lépésre átvettük és belátta, hogy az én nézőpontomból miféle ember karakter pl dávid.
szóval vannak közöttük nyitottabbak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!