Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Perintfalvi Rita keresztényell...

Perintfalvi Rita keresztényellenes?

Figyelt kérdés
Perintfalvi Ritáról, és munkásságával kapcsolatban vélemények. Vallásellenes, vagy van abban valami reláció, hogy a vallási szektáknak "destruktív" hatásuk van, nemi erőszak is megfogant már egyházi tisztviselők közt?
2022. jan. 17. 16:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
50%
Eretnek
2022. jan. 18. 14:02
 12/16 Demion ***** válasza:
40%
Most ránéztem a Facebook profiljára, nekem kifejezetten felvilágosult, haladó szellemiségű teológusnak tűnik. Azt hiszem ezért nem szeretik a dogmatisták, akik csak a nyomtatott betűket képesek értelmezni a Bibliából, Perintfalvi pedig próbál a szöveg mögé nézni és meglátni ott a Biblia lényegi szellemiségét és igazságát. A fundamentalisták gyűlölik az ilyet, amikor valaki nem csak vakon olvassa a Bibliát, hanem gondolkodik is közben.
2022. jan. 18. 15:33
 13/16 anonim válasza:
44%
Kedves kérdező! Szerintem sokkal jobban járna, ha nem ezt a sok mocskolódást olvasná itt, hanem inkább első kézből tájékozódna (mondjuk Perintfalvi Rita fb-oldaláról vagy egyéb cikkekből, amikben nyilatkozik és tanulmányokból, amiket írt), és akkor saját maga is rájönne, hogy mindkét kérdés, amit feltett finoman szólva is naiv és tájékozatlanságról tesz bizonyságot.
2022. jan. 18. 15:44
 14/16 A kérdező kommentje:
Az, hogy tájékozatlan, így látatlanban kijelenteni, merész dolog. Csupán kiváncsi voltam véleményekre itt!
2022. jan. 18. 23:43
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Keresztèny, ès Magyarellenes.
2023. máj. 7. 20:43
 16/16 anonim válasza:
100%
Nem tudom, de nagyon megkefélném.
nov. 4. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!