A tudósok többsége miért ateista?
10 - 40 százalékuk hisz csak istenben.. miért? Biztos nem ellentéte a vallás így a tudománynak?
Üdv!
Szerintem a Hit összeegyeztethető a tudománnyal.
A tudomány vizsgálja a meglévő (művet) világegyetemet és azt, ami benne van.
Az eredmények rendkívül összetettek, sorrendisége páratlan, a logika és az észszerűség egyértelmű! Vannak akik a szívükben hisznek (kutatók), de a szájukkal tagadnak, mivel szükséges a kutatási pénz...
A Világegyetem keletkezésével kapcsolatban több elképzelés is van. (Elképzelés!)
Ősrobbanás és az, hogy mindig is volt. Tehát öröktől kezdve.
Melyikből induljunk?😁
-m.cs.-
Szerintem egy igazi tudós nem veti el Isten létezését de amíg nem igazolt addig nem is fogadja el azt.
Ettől függetlenül hihet Istenben de akkor sem össze keverendő a hit a tényekkel.
Tarthatja a tudása alapján valószínűbbnek azt hogy van valamilyen Isten és azt is hogy nincs.
Hawking is "beszélt" erről. Ő azt fejtegette hogy szerinte miért nem valószínű az hogy van egy világot teremtő Isten. De a létét nem zárta ki ő se.
8.
Ha meglátod hogy ír akkor csak jelentsed a moderátornak.
Az unalmas feltűnési viszketegségét csak addig tudja kiélni amíg hagyják neki.
(erre is fog érkezni a szokványos, UNALMAS, PROVOKATÍV reakció)
1,A Világegyetem létrejötte. A Semmiből Véletlenül jött létre...
2, A Világegyetem öröktől fogva van...
Melyikből induljunk ki?
Az ev. kutatók melyiket favorizálják?
-m.cs.-😊
Egyiket sem.
Biz' isten, most már számolni fogom, hány hülye jön még azzal, hogy semmiből lett a világ.
A tudósok nem mondtak ilyet.
A mi világunk nincs öröktől, ez is egyértelmű.
Én a teremtés pártján vagyok. (18)
Csak tudni szeretném, mit mond a tudomány a v. egy. létrejöttével kapcs.
Nem tudjuk miből lett.
Elképzelések vannak, kutatni egyelőre nem nagyon lehet.
A teremtéssel meg az a gond, hogy az égvilágon semmit nem magyaráz: pl. a teremtő hogyan teremtett? Miből? Ő miből és hogyan lett? Stb.
De ezt már annyiszor leírtuk itt, már nagyon unom ismételgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!