Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keleti/ázsiai vallások...

A keleti/ázsiai vallások által vallott reinkarnációnak-újjászületés létezésének lehetősége manapság kecsegtetőbb a kereszténységből kiábrándult/attól eltávolodó nyugati társadalmakban, mint a kereszténység hagyományos mennyország-pokol túlvilágképe?

Figyelt kérdés

2022. jan. 10. 20:58
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
44%
A bőszen lepontozóktól azért megkérdezném, hogy szerintetek tényleg az a jó, ha ráhagyjuk a másikra, hogy beteg dolgokban higgyen és másokra mutogasson olyan dolgokat illetően, amikért tehetne? Nézzétek már meg, ide is milyen beteg dolgokat írt, amúgy pedig igen, én is ismerem őt más kérdésektől, és van vele gond bőven... Esetében beszédes a csak másfeles pipa. Forduljon szakemberhez és változtasson az attitűdjén, ne olyan marhaságokra fogja a nehézségeit, mint hogy nincs, aki hasonlítana rá külsőleg...
2022. jan. 13. 12:29
 22/24 anonim ***** válasza:
82%
Legfeljebb tudatlanok számára kecsegtető gondolat. Sok téves elképzelés terjeng a köztudatban, rendkívül felszínes az emberek ismerete ebben a témában. Nem tudom felfogni, hogy mi lehet abban jó, ha valaki szó szerint féregként születik újjá. Vagy amikor olyat tett egyik életében, hogy a karma sok életen át bünteti.
2022. jan. 13. 12:44
 23/24 anonim ***** válasza:
78%
Ő egy szegény környezetből származó, nehéz életű, valószínűleg fogyatékkal is élő ember. Felháborodással nem hiszem, hogy bármit is elérhetsz. Láthatólag neki sokkal kisebb kontrollja van az érzései felett, ezért ha valami bántja, akkor azt gyűlöli, ha valamit szeret, akkor azt felmagasztalja. Szerintem aki képes méltatni a Szentírást, aki meghatódik a liturgia szépségén, az nem gonosz. Egyszerűen csak oszd el tízzel azt, amit ír, és semmi olyat nem látsz, amit a hétköznapi emberek többsége ne gondolna amúgy is. Ó csak alacsonyabb felbontásban látja ugyanazt.
2022. jan. 13. 15:22
 24/24 anonim ***** válasza:
45%
Talán igen 23-as, de nem biztos. Egyébként nem az a hozzászóló vagyok, aki őt gonosznak képzeli, csupán azt mondtam, hogy van vele baj. Ismertem fogyatékkal élő embereket, akik mégis különbül tudtak viselkedni, mint ez az Anjutca. Egyébként én idáig elengedtem az agymenéseit, nem szóltam be neki, nem álltam le vitázni, de ahogy az örökbefogadásáról nyilatkozott, az valami borzasztó bicskanyitogató volt és hálátlan, főleg sértő azokkal szemben, akik nem voltak olyan szerencsések, mint ő, és még mindig az állami gondozásban sínylődnek. Ha bántalmazták, az lehet erre egyedül mentség, de minden más esetben szerintem teljesen jogos, hogy valaki ezen a hozzászólásán kiakad. Ahogy nézem, messze nem én pontoztam le egyedül.
2022. jan. 13. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!