Ábrahámnak miért lehetett több felsége ha Isten minden férfinek egy feleséget rendelt?
Ábrahámnak élete végére három feleségétől (Hágár, Sára és Ketúra) már legalább nyolc fia és közelebbről nem ismert számú, az ágyasaitól származó gyermeke volt.
3 feleség meg sok ágyas??? Ábrahám muszlim volt?
Most tiltva van a többnejűség mind a Judaizmusban mind a Kereszténységben. Miért is rossz most ha akkor jó volt?
"Az nincs a Bibliában, az az én gondolatom."
Akkor nem sikerült megértened a kérést. Azt kértük mutasd meg azt a Bibliai verset ami tiltja a többnejűséget.
Pontosan.
Ezért lenne jó, ha nem a mai világhoz akarnád hozzáalakítani a 2000 éves írást.
Megvolt akkor az oka, hogy miért lehetett különleges esetekben akár 4 feleség is.
Természetesen ami le volt írva, amit idéztél, azt be kellett tartani hozzá.
Azért én most nem lennék ennyire szigorú.
A kérdező szerintem csak nem gondolt bele a helyzetbe.
"Ez is tipikus példája annak hogy keresztények a saját Bibliájukat is megtagadják ha érdekük úgy kívánja"
Ki tagadja meg a Bibliát? :D
A Biblia sehol se írja, hogy vehetsz magadhoz 4 feleséget, nem véletlenül nem idézte senki eddig ezt belőle. Jézus is a házasság kapcsán két félről beszél, nem többről. Egyébként a zsidóknál sincs poligámia, nem véletlenül.
"A Biblia sehol se írja, hogy vehetsz magadhoz 4 feleséget, nem véletlenül nem idézte senki eddig ezt belőle. Jézus is a házasság kapcsán két félről beszél, nem többről. Egyébként a zsidóknál sincs poligámia, nem véletlenül."
Én nem is mondtam hogy a Bibila 4 feleséget enged. Azt írtam hogy a Biblia engedi a többnejűséget, de nem írja hányat. Egyértelműen engedi, és nincs semmiféle tiltás. A zsidóknál mostanában em szokás a többnejűség de korábban volt. Szóval ha tagadod akkor ezzel a Bibliádat tagadod meg.
Már megint sok volt a pálinka?
Én sehol se tagadtam, hogy ne lett volna rá ószövetségi példa. Sőt nem csak bűnös emberek esetén volt, hanem Isten egyik emberénél is egy esetben. De ettől függetlenül a monogámia Isten eredeti terve, amit Jézus még inkább megerősít, amikor a házasságról beszél.
Ez megint mellébeszélés volt.
NINCS benne a Bibliában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!