Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Több száz vallás közül kinek...

Több száz vallás közül kinek van igaza, honnan lehet tudni melyik vallás az igaz vallás?

Figyelt kérdés
2021. dec. 30. 21:57
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Mindegyik emberi kitaláció.
2021. dec. 30. 21:59
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Elmész a református templomba.
2021. dec. 30. 23:07
 3/10 anonim ***** válasza:
10%
Hiába kérdezed meg minden héten, akkor is utánajárás és gondolkodás a válasz
2021. dec. 31. 06:13
 4/10 anonim ***** válasza:
6%

Nézd meg melyik vallás “Istene”mit tett,érted és a földért és a halál utáni életért. Ilyenkor jössz rá,hogy Jézus az egyetlen út,

Én vagyok az út,az igazság ,és az élet ! Senki nem mehet az Atyához,hanem ha én általam ! Jézus te érted is személyesen meg halt ,és Jézus volt az egyetlen aki egyenlővé tette magát Istennel,tehát ki jelentette,hogy ő is az Isten része (ezért is feszítették meg többek között) tehát 2 opció van:

1: vagy őrült volt és ahová született el hitették vele,hogy ő az Isten fia(de mivel olyan életet élt,bűn nélkülit,gyógyított,csodákat tett,és ki állt Isten mellett,így én nem hinném hogy őrült volt,

2: tényleg az Isten fia volt . Tőle volt hatalma gyógyítani és csodákat tenni .és valóban feltámadt és visszatért a halálból .

De persze a döntés a tiéd

2021. dec. 31. 07:16
 5/10 A kérdező kommentje:

1: vagy őrült volt és ahová született el hitették vele,hogy ő az Isten fia(de mivel olyan életet élt,bűn nélkülit,gyógyított,csodákat tett,és ki állt Isten mellett,így én nem hinném hogy őrült volt,

Jól írod "nem hinnéd" pontos részleteket nem lehet tudni ki is volt Jézus, egyedül a Biblia írta le picit részletesebben Jézust de még ott is van történeti ellentmondás az evangéliumok között, valamint más történelmi irat nem nagyon íródott róla, Flavius írása is kiderült hogy kamu utólag tették be..

2021. dec. 31. 08:57
 6/10 szp72 ***** válasza:
23%
Minden őszinte igazságkereső úgy véli neki van igaza, de talán van benne annyi önkritika, hogy elismeri, hogy a tévedés lehetősége az ő esetében is fennáll. Allah, Krisna, vagy Zeusz vagy akármilyen istenség legyen hozzám irgalmas, ha tévednék, de őszintén szólva elég erősen bízok abban, hogy többé-kevésbé nekem van igazam.
2021. dec. 31. 22:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Sehonnan nem lehet tudni. Mindegyikre ugyanannyi bizonyíték van: SEMMI! Logikusan vagy elfogadod az összeset, vagy az egyiket sem. De nem tudod mindet elfogadni, mert ellentmondanak egymásnak. Tehát a legjobb, legegyszerűbb megoldás az, hogy az egyiket sem hiszed el.
2022. jan. 2. 13:22
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Még annyit jegyeznék meg,kedves kérdező ,hogy az evangéliumok,ha mind ugyanúgy szólnának,akkor az nem lenne neked furcsa? Ha nem lenne benne ellentmondás,akkor azt állítanád,hogy össze beszéltek ! Igen más történelmi irat nincs nagyon Jézusról,de nem is szükséges,mert a Bibliában benne van minden amire szükség van ! Senki nem tudja valójában mi az igazság,még az is lehet hogy az egész Ószövetség egy szuperintelligens földönkívüli faj és az emberek találkozását írja le,sokat tanulmányoztam ezeket a könyveket,és amit találtam róluk. És az összes vallás közül,amikről volt eddig időm tanulni,a Bibliában találtam meg az örökérvényű és általam igazságosnak vélt tanításokat,mivel ha az ember egy jóságos Istent képzel el,aki maga a szeretet,akkor mindenképpen a Biblia Istenében (Újszövetség) fog hinni . Viszont szerintem az Ószövetség és az Újszövetség Istene,nem ugyanaz ! Mármint én már többször is elolvastam mindkettőt,és egyszerűen nekem úgy jön le az egész ,hogy két különböző entitásról beszélünk . Ha figyelmesen elolvasod,akkor észre fogod te is venni . Az egész élet egy kutatás,mindig többet és többet kell tudni . De ami a szívedben van az csak a tiéd,apám mindig azt mondta : hit nélkül nem lehet élni . És aztán meg értettem miről beszélt amikor rá találtam Jézusra.
2022. jan. 2. 21:51
 9/10 anonim ***** válasza:

"Minden őszinte igazságkereső úgy véli neki van igaza"

Akkor ahelyett hogy dumálnál a semmibe megmondod mi a baj azzal amit a kérdező gondol vagy sem?

Minden őszinte hívő úgy véli neki van igaza.

Látod? Ezt én is tudom mondani :)

"de őszintén szólva elég erősen bízok abban, hogy többé-kevésbé nekem van igazam"

Oké várjuk az indokokat.

2022. jan. 11. 00:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Minden vallásos ember szerint a saját vallása az igaz.
2022. jan. 19. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!