Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Igaz lehet ez a történet...

Igaz lehet ez a történet Jézusról? (egy történész ismerősöm mondta)

Figyelt kérdés
Jézus Krisztus Mária és Heródes zsidó király gyermeke volt. 1 éves volt amikor elrendelte hogy az abban a korban született gyerekeket hogy ne legyen hozzá hasonló fel kell ajánlani az istenüknek. Ezt követően Máriáék menekültek és átmentek Egyiptomba. 27 éves volt amikor megtudta származását és visszatért hazájába mint isten fia. A közèpkelet annak idejében római fenhatóság alá tartozott Izraellel együtt. Hiveinek megigérte hogy nemzetét megszabaditja a római fennhatósag alól és ujból függetlenek lesznek. A papok féltették tőle hatalmukat és azért lett keresztre feszitve. Abban az időben a legkegyetlenebb kinzási eszköz a kereszre feszités volt. A kereszre feszitett emberek kezét lábat a kötés előtt eltörték. Nem volt szilárd tartó váz a kereszről leszakadtak és elvéreztek. Jézus csontjait azonban nem törték el. 3 dik napra rá amikor hivei arra jártak és látták hogy él a katonák figyelmetlenségét kihasznalva levették a keresztről felvitték a hegyekbe ahol meggyógyitották. Gyógyulásat követően elment Francia országba ahol megnősült és a házasságából született 4 fiu és két lány. Amugy a gallok származásukat Jézusra vezetik vissza.
2021. dec. 20. 16:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Kiadhatnátok az ismerősöddel közösen egy mesekönyvet. Kreatív sztori, van benne fantázia.
2021. dec. 20. 16:12
 2/16 A kérdező kommentje:
1. Bibliai sztori miért hitelesebb?
2021. dec. 20. 16:23
 3/16 anonim ***** válasza:
84%

Ki mondta, hogy hitelesebb?

Csak jobban elterjedt.

2021. dec. 20. 16:24
 4/16 anonim ***** válasza:
54%
Még az sem bizonyított, hogy Jézus egyáltalán létezö személy!
2021. dec. 20. 16:41
 5/16 anonim ***** válasza:
95%

Ezzel a sztorival nekem speciel nem lenne hitem.

Ilyen sztorikat bármelyik Hollywoodi moziban látok.

2021. dec. 20. 17:15
 6/16 szp72 ***** válasza:
58%
Bizony rosszul tudja a történész ismerősöd. Jézus a titkos vatikáni levéltárak anyaga szerint egyértelműen magyar volt, egész pontosan jász, amit a legújabb nyelvészeti kutatások is megerősítenek. Például mindenki tudja, hogy Jézus egy istállóban született, vagyis egy jász ólban. Ezért is hívják az istállókban az állatok etetőjét mindmáig jászolnak.
2021. dec. 20. 17:29
 7/16 anonim ***** válasza:
83%
#6, a jászol szláv eredetű szó (szlovákul jasle, horvátul jaslo). Eddig tartott az elméleted.
2021. dec. 20. 17:38
 8/16 anonim ***** válasza:
95%
A gallos részig még hihető us volt. A gallok kelták, és így pogányok voltak.
2021. dec. 20. 17:48
 9/16 szp72 ***** válasza:
97%
A gyengébbek kedvéért: A 6-os válaszom irónia volt, én ugyanis a nem vagyok ennyire hülye.
2021. dec. 20. 17:49
 10/16 anonim ***** válasza:
93%
Nekem meg egy pszichológus ismerősöm mondta, hogy ez egy trollkérdés, amit egy beteg ember írt ki.
2021. dec. 20. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!