Miért érdekelné Istent az emberek halála után, hogy ki mit tett, ha az életükben sem törődik ezzel?
Betegségek, balesetek, katasztrófák során ugyanannyi jó és rossz ember pusztul el, nincs semmi jele, hogy bárkit is isteni büntetés érne.
A bűnösök gyakran jobban élnek, mint az ártatlanok, élvezik ők is, meg a családjuk is a bűneik gyümölcsét.
Látnivalóan Isten nem törődik azzal, hogy mi történik az emberekkel, ki bűnös, ki bűntelen, vagy hogy ki él és ki hal meg és ha ez így van életünkben, miért érdekelné ez jobban őt a halálunk után?

Ha megfigyeled Krisztus utolsó szavait "Istenem, miért hagytál engem el." és összeveted avval, hogy feltamámadt, akkor azt a következtetést vonhatod le hogy jutalom vár a szenvedőkre odaát.
Kitartást kívánok neked, odaátig.

Vidiripi
"A héberek JHVH.-nak mondanák, de Adonáj-t mondanak inkább."
És azt tudod hogy ez miért van?
"BDPST. Ez a négy mássalhangzó Magyarország fővárosának a nevét jelöli."
- 5 mássalhangzót írtál 4 betűvel nem jönne ki. Hidd el nekem!
"Ez két város összetett neve. Vajon milyen magánhangzókat raknál be, hogy megkapd?"
Egy Amerikában élő magyar jelentkezett egy TV-s vetélkedőbe!
Az összes fordulón túljutott és már csak egy kérdés volt hátra, ami eldönti hogy ki kapja a főnyereményt!
A kérdés az volt hogy: Mi Magyarország fővárosa?
Hm...magyarként vajon milyen mással hangzókat is raknék be? Főleg hogy azt is elárultad hogy Magyarország fővárosáról van szó. Nagyon nehéz, fogós kérdés. Hát nem is tudom!
"JHVH. jelentése, előidéz valamit, hogy meglegyen, létrejöjjön, de nem teremtő! Azzá válok amivé válni akarok -másképpen-. Tehát a személynév ebben az esetben helyes, mivel Isten magáról jelentette ki ezeket a képességeket."
Talán elkerülte a figyelmedet de nem volt szó arról hogy mit jelent Isten neve!
Tudom hogy azt jelenti. Ez nem kérdés számomra! Eddig is tudtam!
Más egyházak tagjai is ismerik Isten nevét de nem mantrázzák!
Pl. a Krisnások szoktak mantrázni!
- Hare Krisna! És ezt ismételgetik folyamatosan!
Egyébként a jelentése valami olyasmi, hogy a "legfelsőbb úr"!
"Héberül inkább Jahve-nak ejtenénk?"
Nem inkább! A zsidók ki sem ejtik. De ha még is, akkor igen, Jahve!
- És újabb idézet az Érveljünk az Írásokból c. könyvből.
„ A Jahve nevet . . . a hagyománynak megfelelően »Úr« szóval fordítottuk. De kivételesen meghagytuk a héber alakot ott, ahol külön hangsúly van rajta.”
- Van még kérdésed? Mert ha igen az azt jelenti hogy még mindig nem olvastad el az Érveljünk az Írásokból c. kiadványt az Őrtorony kiadásában.
"Magyarul pedig Jehovának. A Jánost is minden nyelven másképpen ejtik... Na, puszi!"
Akkor még egyszer mert látom hogy ne tiszta!
A Jehova az nem az eredeti. Nem is lehet az mivel emberek találták ki.
"A »Jehova« változat a név mássalhangzóinak és az »Úr« jelentésű egyik szó (Adonáj) magánhangzóinak összevetéséből ered."
Tehát nem szerepel sehol sem az "eredetiben" a Jehova.
Ennek okai!
1. Nem Isten nevéről van szó!
2. Emberek találták ki!
3. Nincs egyetlen olyan kézirat sem amiben szerepel a Jehova!
Hogy pontosan milyen kéziratokról is van szó? 2. illetve 3. századiakról. Ezekben egyikben sem fogod megtalálni azt hogy Jehova, sem te sem senki más! Egyszerűen azért mert NINCS BENNE!
Azért nincs benne mert később lett kitalálva és a fordításokba került bele hibásan. És így terjedt el a nemzeti nyelvekre lefordított Bibliák által! Sajnos!
"AHOL ISTEN SZÓ VAN, EREDETILEG ISTEN SZEMÉLYES NEVE, A JEHOVA NÉV SZEREPEL!"
Ez a kijelentésed hazugság egy az egyben!
Ahol Isten szó szerepel ott az ószövetségi kéziratokban a JHVH szerepel! Az Újszövetség az más kérdés. Mivel az görög nyelven íródott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!