Hogy hihetnek az emberek a 21. században ennyire elavult, rég megbukott dolgokban?
Lapos földessel sosem találkoztam még, tehát azok kevesen vannak. Ellenben a neoprotestáns gyülekezetek tagjainak evolúciótagadó, 6000 éves világképe van, én magam is tagja voltam egy ilyennek.
Hogy mi erre a magyarázat? Amikor bekerül valaki ilyen szektába, és elhiszi, hogy a gyülekezet tanítja az igazságot, akkor úgy van vele hogy a Biblia neoprotestáns értelmezése igazság, a többi pedig "emberi bölcsesség" stb.
Hidd el, ezek tudnak manipulálni, engem is megvezettek.
Még valami: akkor nem igazán tűnik fel, hogy amit tanítanak, az csak egy értelmezés.
Akkor kb. úgy van vele, hogy ember, hogy a neoprotestáns tanítás = a Biblia tanítasa.
"Hogy hihetnek az emberek a 21. században ennyire elavult, rég megbukott dolgokban?"
Ugye? 2021 van és páran még mindig hisznek a lapos Földben vagy az evolúcióban. Ez tényleg szánalmas:(
"Hidd el, ezek tudnak manipulálni, engem is megvezettek."
De gondolom most már hithű evóhívő vagy!
"Tök mindegy hányadik század van, vannak egyszerű emberek. Minél egyszerűbb valaki, annál hajlamosabb hinni a vallásokban, mítoszokban, babonákban, horoszkópokban. Egyszerűbb és kényelmesebb hinni ilyesmiben, mint utána járni a dolgoknak és megmozgatni az agysejteket."
Tökéletes leírása az evóhívőknek. Gratulálok!
"De az olyan dolgok, mint a lapos Föld vagy a milliárd éves világ, ésatöbbi, amiket számtalan egyértelmű módon lehet ellenőrizni, és mind cáfolják azt, hogy lehet komolyan venni?"
Jah, a tudomány kukázta a lapos földet és az evolúciót. Ma a témában a kreacionisták a szinte 100%-osan természettudományosak. Nem véletlen, hogy a legtöbb tudós ma már ID-s. Sokat köszönhet a világ a kreacionistáknak
"A lapos föld meg a 6000 éves világ a modern világkép és a vallás szentségtelen nászának torzszülöttjei. Az első egy összeesküvés-elmélet, s mint minden összeesküvés-elmélet, nem több egy hamis megvilágosodásnál. A 6000 éves Föld elsősorban a neoprotestantizmus reakciója a tudomány által támasztott kihívásra. A szimbólumoktól és tradícióktól megfosztott, puszta tényállítások elfogadására alapozott spiritualitás nem tud a tudományra másképp reagálni, mint ellentudmánnyal. Ezek az emberek szeretnék a világképüket a tudomány csoportjába helyeni,mert a tudomány bizonyságát nagyon nehéz megkérdőjelezni elektromos árammal meg műholdakkal átszőtt valóságban, s nekik liturgia és tradíció nélkül nincs más eszközük erre."
Titus megint odadörgölőzött az istentelenekhez. Imádod az ilyen kérdéseket, mikor népszerű lehetsz a Jézust gyűlölők körében. Gratulálok, a helyedre érkeztél!
Hogy a föld 6000 éves vagy 4,5 milliárd éves, egy olyan kérdés, amelyben el elhetne fogadni egymás különböző véleményét. Ezért nem is írom le az enyémet. Az én egyházamban fogalmam sincs, hogy kik hisznek az egyikben és kik a másikban, és nem is érdekel. Mindenki legyen nyugodtan biztos a maga igazában, és hagyja a másikat élni. Mert itt egy kanál vízbe próbáljátok belefojtani egymást, és mindenki a maga tudását fitogtatja. Jól mondja a Biblia, hogy a tudás felfuvalkodottá tesz. Vannak a Bibliában olyan kérdések, amelyek szakadást kell, hogy okozzanak, ha nincs bennük egyetértés, de ez nem ilyen kérdés, ez egy véleménykérdés, amelyben szabadság van. Lásd Róm 14:5-6 a véleménykérdésekről:
"Van, aki különbséget tesz nap és nap között, más meg egyformán ítél meg minden napot: kövesse mindenki a maga meggyőződését. Aki megtartja a napot, az Úrért tartja meg; s aki eszik, az Úrra való tekintettel eszik, mert hálát ad Istennek; és aki nem eszik, az Úrra való tekintetből nem eszik – s ő is hálát ad Istennek."
Miért kell rögtön rosszat feltételezni a másikról? Miért nem lehet azt feltételezni, hogy aki a 6000 éves föld elméletet vallja, az a Biblia iránti tiszteletből teszi?
Én nem vagyok neoprotestáns, de szekta kifejezés egy durva, sértő, lekicsinylő megnyilvánulás, szóval kéretik mellőzni, ha lehetséges. Köszönöm. Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!