Melyik törzsfőnök búcsúzott ezekkel a szavakkal a spanyoloktól?
Olvastam régebben egy cikket egy őslakos amerikai törzsfőnőkről, akit természetesen a konkvisztádorok máglyára küldtek, mert nem akart behódolni. Az égetés előtt még egy szerzetes megkérdezte a főnököt, hogy nem akar - e megkeresztelkedni, hogy a mennybe kerülhessen, ne a pokolba.
- a fehér emberek is oda fognak kerülni?
- igen, ha jó keresztények.
- akkor most azonnal égessetek el, mert én nem akarok ilyen gonosz emberekkel együtt élni!
Darkmoon80
Nekem ez az Isten csak egy ellenszenves mesealak."
Ahogy nekem is
Majd az ítélet napján elszámol benézek vagy még hamarabb is mikor a purgatoriumba kerültök. Eszembe jutott hogy olvastam én vakahol hogy Amerikában élnek valami protenstansok és minthaazok is gyűlölték volna az indiánokat meg pogányoknak tartották. Nem csak a katolikusok gyűlölték őket. Csak a katolikusok ölték meg őket de a protenstánsok is lenézték.
Azt mondtam jobb lett volna betartatni egy kolostorba vezekelni mert akkor nem ölték volna meg. És akkor Isten se itelné el a keresztényeket emberölésért. Azért nehogy már egy keresztény katolikus itéltessen meg egy hitetlen miatt. Ezért mondom a kolostort mert akkor életben maradt volna és Isten nem volna amiért elítélnek a konkvisztádorokat
,,Te sem tértél meg 1000+1 vallás fele, akkor jogosnak éreznéd ha emiatt emberek ezrei/ milliói meg akarnának ölni?,,
Keresztény Reformátuskebt a helyes vallásban vagyok, nem kell sehova se áttérjek.
“Keresztény Reformátuskebt a helyes vallásban vagyok, nem kell sehova se áttérjek.”
Minden hívő ezt mondja, csak épp ugye a saját vallásáról. A tiéd mitől jobb/ igazabb? Jah, hogy mert te ebben hiszel s fanatikus vagy ezért minden mást ignorálsz vagy rosszabb esetben elítélsz. Azért az szép ,hogy helyeselnéd egy ember megkínzását csak mert más vallású, sőt a megölésükkel sem az emberölés ténye zavar hanem ,hogy a gyilkosokat nehogy emiatt (“néhány hitetlen megölése miatt”) elítélje az istened. Mondanám ,hogy ez aztán marhára keresztényi magatartás de elnézve a történelmet lehet ez az “igazi keresztényi” magatartás, még ha szóban nem is ezt hirdetik.
Itt elég alapos elemzés olvasható a témáról.
Érdemes elolvasni, ezért nem idézgetek belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!