Melyik törzsfőnök búcsúzott ezekkel a szavakkal a spanyoloktól?
Olvastam régebben egy cikket egy őslakos amerikai törzsfőnőkről, akit természetesen a konkvisztádorok máglyára küldtek, mert nem akart behódolni. Az égetés előtt még egy szerzetes megkérdezte a főnököt, hogy nem akar - e megkeresztelkedni, hogy a mennybe kerülhessen, ne a pokolba.
- a fehér emberek is oda fognak kerülni?
- igen, ha jó keresztények.
- akkor most azonnal égessetek el, mert én nem akarok ilyen gonosz emberekkel együtt élni!
Anjutca
Úgy látom, egy válasz nem volt elég egy másik hozzászólásom alatt. Tipikus fanatikus keresztény... épp az ilyenek miatt tértem vissza a magyar ősvallásra.
anonim
Köszönöm
Anjutca
Csak annyit mondok arra, amit összehordtál...
Tátos fia koldus, akarsz-e koronát?
Tövisből, s hátadra egy idegen keresztfát?
Bosszúálló istent, a szenvedés templomát?
Hol a mi térdünktől kopott fényesre a márvány
Isten fia koldus, akarsz-e koronát?
Fényből, szerelemből az élet virágát
Akarsz apró magból égig érő életfát?
Gyökere a múltban, ágai már odaát
és
Te pedig a halálod után meghatározatlan időre a purgatóriumba kerülsz.
Én vagy felmegyek a hadak útjára, és örökre a népemet fogom óvni, vagy leszállok az alvilágba. Bármelyik is legyen majd, elfogadom a sorsomat.
Azért csak megjegyezném az 1-rs hozzászólás kapcsán:
"Én inkább megkeresztelkedtem volna mint élve elégessenek."
Ezek szerint az iszlám vallásra is gond nélkül áttérnél, ha mondjuk meg akarnának kövezni a keresztény vallásod miatt.
"Ez az indiai civilizáció."
Nem. Ez a sötétség. Mint köztudott (bár láthatóan nem mindenki számára az) az "indiai civilizáció" nem Amerikában található, hanem Ázsiában. Kolumbusz óta sokat fejlődött a világ, ma már szégyen Indiát Amerikához sorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!