Csak szerintem szekta az összes vallás?
"Csak szerintem szekta az összes vallás?"
Igen. A szektát eleve viszonyítjuk valamelyik alapvalláshoz, tehát nem lehet minden vallás szekta
Szia
Az Isten-hit mindig is részét képezte az ember életének. Lehet ezt tagadni, elismerni, de ezt maga az ember történelme bizonyítja.
Ha EGY Isten létezik, akkor annak csak EGYféle tanítása lehet, ezt a Biblia bizonyítja elejétől a végéig.
Minden mai problémánk amelyet a Föld nevű bolygón elszenvedünk, azt az Istennek való engedetlenség okozott. Ezt te minek neveznéd? Vallásnak, vagy Istenhitnek? Erről megoszlanak a vélemények!
Minden esetre Isten és Krisztus ellenségei már az első században "szektának" nevezte Krisztus követőit. Igazuk volt? Isten szemszögéből NEM!
Cselekedetek 24:5
"Mert úgy találtuk, hogy ez a férfi valóságos pestis, zendüléseket szít minden zsidó között szerte a lakott földön, és a názáretiek szektájának élharcosa."
i.sz 70-ben, amikor porig rombolták Jeruzsálemet, kiderült, hogy amit "a názáretiek szektájának élharcosa."-i hirdettek, az beteljesedett. Akkor ők Istenvalók voltak, vagy egy "szekta" tagjai? Érdemes ezeken a dolgokon elgondolkodni,mielőtt bárki nyakába akasztjuk a táblát:"szekta". Arról már nem is beszélve, mit gondol erről Isten?
"Ha EGY Isten létezik, akkor annak csak EGYféle tanítása lehet, ezt a Biblia bizonyítja elejétől a végéig."
Most miért mondasz ekkora hülyeséget? A Biblián kívül szentkönyvek tucatjai léteznek világszerte. Miért pont a tiéd a valódi? Miért pont egy isten kell, hogy létezzen, miért nem egy teljes panteon?
KZitus
" akkor annak csak EGYféle tanítása lehet, ezt a Biblia bizonyítja elejétől a végéig."
Már hogy is bizonyítja? Arra sincs bizonyíték hogy a Biblia az Igaz Istenről ír. Lehet hogy kamu az egész akkor hogy lenne már bizonyíték bármire is ha még a valódisága sem bizonyított?
"Ezt te minek neveznéd? Vallásnak, vagy Istenhitnek?"
Elvakultság miatti tévedésnek.
"Igazuk volt? Isten szemszögéből NEM!"
Mikor beszéltél vele erről. Megadod a számát? Én is beszélnék vele.
"Akkor ők Istenvalók voltak, vagy egy "szekta" tagjai?"
A szekta meghatározása nem változik attól mert "Istenvalók". Ha valamire a szekta leírása illik akkor az szekta lesz. Ha tetszik ha nem. Itt teljesen mindegy hogy igazi vagy nem igazi istent követ -e az adott szekta/vallás.
"Arról már nem is beszélve, mit gondol erről Isten?"
Az én Istenem valószínűleg valami olyasmit hogy nagyon el vagy tévedve. A tiéd meg nem ezt. Azonban egyik létére sincs bizonyíték.
Nem.
Az, akit nem szólít meg az Isten és nem hisz, az gondolkodik így.
Olyan ez, amit Hofi is mondott:
"A korrupció az, amiből téged kihagynak."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!