Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ábrahámita vallások követői...

Az ábrahámita vallások követői tudják, hogy amit csinálnak istenkáromlás?

Figyelt kérdés
Keresztények is folyton igaz teremtőnket, Sátánt próbálják elnyomni, lealacsonyítani. De a pogány, ősi Istenek nem felejtenek ám. Még van idő felemelkedni, de magatokra vessetek, ha "menny" helyett egészen más fog várni.
2021. nov. 12. 09:15
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim válasza:
48%

38

Az istened még mindig csak egy negatív gondolatforma. Nem több.

2021. nov. 12. 14:59
 42/56 anonim válasza:
22%

"Nagyon a kereszténység van a górcső alatt de nem csak ez az egyetlen vallás létezik. A többivel miért nincs baj"

Lényegében ugyanaz mindegyik ábrahámita vallás.

A keresztény a legnépszerűbb és az fertőzte meg európát, szóval azzal vizsgálódnak.

Ezt nem értem, hogy az oldal írója vallást akart meg nem akart dolgozni. Nettó baromság. Alapból létezik a spiritualitás, tudast szeretett volna közvetíteni.

Inkább az a szomorú, hogy ilyen szenny, mint a kereszténység teret nyert bárhol.

" Igy támadd a kereszténységet , mert másképp nem tudtad"

Ez is baromság. Ateista koromban is jól tudtam mik a problémák a kereszténységgel.

2021. nov. 12. 15:06
 43/56 anonim ***** válasza:
Itt úgy látom nemsokára valósággá válik a Jelenések könyve, mert egyik oldalon mi fogunk állni, jó keresztények Isten oldalán és a többi mocskolódó ellenséges a rossz oldalon és megkezdődik a háború. Már ahogy itt olvasom a gyűlölködést Isten irányába, nagyon érik a helyzet...
2021. nov. 12. 16:30
 44/56 anonim ***** válasza:

Sajnos még a mi életünkben megértjük hogy üldöztetve leszünk mert nem a Sátánt imádjuk.

Te, ha Isten azt mondaná hogy a pokolra küld én még akkor se imádnám a Sátánt. Nem azért kell Istenben hinni meg tisztelni hogy megjutalmazzon minket és a mennybe kerüljünk. Azért hiszünk Istenben meg féljük mert ő teremtette a világot és minket és Jézus Krisztus által megváltott minket a buneinkbol és reményünk lehet arra hogy a mennybe jutunk.

Eljön az az idő amikor sajnos mi keresztény reformátusok össze kell fogjunk a katolikusokkal meg az ortodoxokkal mert nem lesz más választásunk ahhoz hogy megmaradjon Isten imádata. És maga az hogy a Kereszténység megmaradjon fontosabb mint az hogy én kálvinista vagyok és üres a templomom, a másik katolikus és Szentekhez imádkozik, az ortodox csókolja az ikonokat és ereklyéket meg imadkozik a halittakhoz és így tovább. 100 év múlva mellékes kész hogy református, katolikus vagy ortodox vagy bármi és muszáj lesz eggyesuljunk mert Istenben hiszünk mind, nem számít milyen a kulsiseg és Isten imafatanak.a megmaradása mindennel fontosabb.

2021. nov. 12. 18:09
 45/56 anonim ***** válasza:
Azért is jó hogy a reformátusok tudnak keresztet vetni római és görög módon, tudják az Üdvözlégyet, a katolikus gyonoimat, az ortodox ekténiákra a választ és van halvány fogalmuk az apostoli egyházak szokásairól mert 100 év múlva eljön az az idő amikor nem lesz katolikus, református csak kereszténység lesz mert annyira üldöztetve leszünk hogy nem fog számítani a teológiai különbség csak hogy Istenben hiszünk. És akkor szerintem csak a katolikus vagy az ortodox imádságok után megyünk mert azok a 2000 éves vallások és mindig a régit kell.alapul venni mert az áll közelebb Krisztus tanításaihoz.
2021. nov. 12. 18:13
 46/56 anonim ***** válasza:

Kérdező

"Ezt nem értem, hogy az oldal írója vallást akart meg nem akart dolgozni. Nettó baromság. Alapból létezik a spiritualitás, tudast szeretett volna közvetíteni."

Ez csak egy érzet volt az alapján amit leírt. De írtam is hogy azt az érzetet keltette és hogy nem ismerem így nem tudom mi a valóság.

"" Igy támadd a kereszténységet , mert másképp nem tudtad"

Ez is baromság. Ateista koromban is jól tudtam mik a problémák a kereszténységgel."

Ezt honnan idézted?

Ha már úgy is vissza tértél kérdező akkor válaszolhatnál a 31 és 33.ban feltett kérdéseimre.

43.

Ezzel az a baj hogy sok vallásos és ateista ember van akiket nem annyira érdekel a vallás. Főleg nem annyira hogy háborúzzon miatta.

Anjucta

"Nem azért kell Istenben hinni meg tisztelni hogy megjutalmazzon minket és a mennybe kerüljünk."

Ki állított ilyet?

"Eljön az az idő amikor sajnos mi keresztény reformátusok össze kell fogjunk a katolikusokkal meg az ortodoxokkal mert nem lesz más választásunk ahhoz hogy megmaradjon Isten imádata."

Mi változik az összefogással? Sok kicsi helyet lesz egy nagy. De létszámban ugyan az marad.

"azok a 2000 éves vallások és mindig a régit kell.alapul venni "

Akkor térjünk vissza Odinhoz és a többihez. :D

2021. nov. 12. 19:39
 47/56 anonim ***** válasza:
Az én hibám.....elfelejtettem hozzátenni hogy 2000 éves Kereszténység amit Krisztus alapitott. Azt hittem egyértelmű.
2021. nov. 12. 20:22
 48/56 anonim ***** válasza:
0%
Krisztus az ortodox vallást alapította de 1054 Ben a katolikusok kiváltak belőle. Meg keresztény kálvinistakent is elismerem hogy az ortodixok állnak legközelebb Krisztus tanításaihoz, meg nálunk Reformátusoknál is közelebb mert nálunk nincs szentek elismerése, Mária tisztelete csak predesztinácio meg egy hazugság a kátéskonyvben és a katolikusok megrágalmazása. A kérdés: mi a különbség a mise és az urvacsora között.
2021. nov. 12. 20:25
 49/56 anonim ***** válasza:
39%

Jól van Kérdező...

Én szerintem az Óriás Háromkaréjú Ősrák az isten és ha nem tiszteled, akkor elkárhozol. Mindenki, aki őt nem tiszteli, az istenkáromló. Te is az vagy.

Kb. ennek is annyi valóságalapja van, mint az általad összehordott hablatynak.

2021. nov. 13. 14:52
 50/56 anonim ***** válasza:

"Itt úgy látom nemsokára valósággá válik a Jelenések könyve, mert egyik oldalon mi fogunk állni, jó keresztények Isten oldalán és a többi mocskolódó ellenséges a rossz oldalon és megkezdődik a háború. Már ahogy itt olvasom a gyűlölködést Isten irányába, nagyon érik a helyzet..."

Évezredek óta ez megy, nem csak mostanában

2021. nov. 14. 08:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!