Az ábrahámita vallások követői tudják, hogy amit csinálnak istenkáromlás?
Mindkét fél szidja a másikat és mondja a saját verzióját.
Azonban senki nem gondol bele hogy mi van ha a másiknak igaza van? Vagy ha annyira nincs igaza akkor miért is nincs? Valami indoklás?
Anjucta
"Isten teremtette a világot. Sátán csak az angyala volt akár Mihály meg a másik. ..."
Ha jól értettem a kérdezőt akkor az ő felvetése szerint ez csak egy átverés lenne. Ekkor pedig te és sokan mások pont hogy ezt az átverést hittétek el.
Leszögezném hogy nem értek egyet azzal amit ír csak egy meglátás.
Azonban a kérdezőnek kéne kicsit bővebben kifejteni-e hogy mi is szerinte a valóság. Mert a másik oldalt már valamivel jobban ismerjük. Az ő oldalát azonban még nem nagyon. Én legalábbis még nem találkoztam ezzel és érdekelne.
"Azonban senki nem gondol bele hogy mi van ha a másiknak igaza van? Vagy ha annyira nincs igaza akkor miért is nincs? Valami indoklás?"
Ezek mindennapos trollkérdések, amiket napi szintem feldobnak kb. 10 éve. Már senki nem fog belemenni ezredjére
Anjutca egy full elmebeteg(keresztény), nincs értelme vele vitatkozni se, annyi baromságot hord össze.
Spiritsoferidu wordpress akit érdekel az igazság keressen rá.
Anjucta
Leszögezném megint hogy nem ismerem a kérdező hitét és nem is foglalnék állást. Ezért nem is meggyőzni akarlak csak szerintem ez egy érdekes elgondolás és megvitatnám.
Először azonban ettől függetlenül
"Darabnak van igaza "
Miért nevezted a kérdezőt Darabnak? Lehet nem olvastam az egyik választ ahol ez előjött.
Na de vissza a témához.
Amennyiben abból indulunk ki hogy mi van ha a kérdezőnek van igaza akkor lényegében a Bibliából nem indulhatunk ki. Mivel abban a verzióban az egy hazugság. Ha igaza van akkor nem biztos hogy mind elkárhoznánk mert ha jól értettem amit ír akkor a felvetése alapján nincs is pokol/menny.
Ezért is lenne jó ha írna még arról amit gondol. Ha leírná akkor lehet hogy kiderülne hogy hol van benne a hiba vagy az igazság.
18. hoz kis kiegészítés.
a 17 választ az elküldése után láttam.
18:
A pokol és menny allegóriát a Gyökér és Koronacsakrából lopták.
Maga a menny nem létezik. a pokol meg abban a formában nem, amiben a keresztények állítják. A pokol olyasmi lehet, mint a Valhalla.
Sátán sok kulturában jelen volt. Ő Ea, a Föld ura, emellett Odin neve is hozzá köthető.
A keresztények csak aljas módon bemocskolnak és elferdítenek mindent.
Halál után az asztráltest útnak indul, de egy lecsonkolt gyenge keresztény lelkét csak fel fogja emészteni az üresség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!