Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ábrahámita vallások követői...

Az ábrahámita vallások követői tudják, hogy amit csinálnak istenkáromlás?

Figyelt kérdés
Keresztények is folyton igaz teremtőnket, Sátánt próbálják elnyomni, lealacsonyítani. De a pogány, ősi Istenek nem felejtenek ám. Még van idő felemelkedni, de magatokra vessetek, ha "menny" helyett egészen más fog várni.
2021. nov. 12. 09:15
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
0%
Isten teremtette a világot. Sátán csak az angyala volt akár Mihály meg a másik. De a darabnak eszébe jutott hogy Istent meg kéne ölni hogy ő legyen az isten de nem tudta megtenni. Meg az emberek teremtése előtt fellázadt isten ellen. Mivel Istent nem tudta megölni ezért az angyalok egy részét Ellene lázitotta és aztán az ( az ember Isten mása és az ördög gyűlöli minket) az emberekkel is megpróbálta. Sajnos sikerült Ádámot meg Évat megvezesse hogy egyenek a fáról. Minden módon akadályozta hogy Jézus megszülessen. Tudod Satan azt akarja hogy mindannyian elkárhozzunk és a pokolba kerüljünk és ha lehet az Istent is odatenné. Akármit is írsz nekem, ez az igasság a Diavolrol. És az igasság mellett kiállok. Biiat is kéne olvassál néha vagy tiltsa neked a sátán mert a bibliában a teljes igasság van írva és rájönnél ki a sátán és nem jutnál.a pokolba ahogy ő akarja. Mondtam hogy a sátán mindenkit itt akár látni.
2021. nov. 12. 10:55
 12/56 anonim ***** válasza:
0%
Bibliát
2021. nov. 12. 11:01
 13/56 anonim ***** válasza:

Mindkét fél szidja a másikat és mondja a saját verzióját.

Azonban senki nem gondol bele hogy mi van ha a másiknak igaza van? Vagy ha annyira nincs igaza akkor miért is nincs? Valami indoklás?

2021. nov. 12. 11:01
 14/56 anonim ***** válasza:
97%

Anjucta

"Isten teremtette a világot. Sátán csak az angyala volt akár Mihály meg a másik. ..."

Ha jól értettem a kérdezőt akkor az ő felvetése szerint ez csak egy átverés lenne. Ekkor pedig te és sokan mások pont hogy ezt az átverést hittétek el.

Leszögezném hogy nem értek egyet azzal amit ír csak egy meglátás.

Azonban a kérdezőnek kéne kicsit bővebben kifejteni-e hogy mi is szerinte a valóság. Mert a másik oldalt már valamivel jobban ismerjük. Az ő oldalát azonban még nem nagyon. Én legalábbis még nem találkoztam ezzel és érdekelne.

2021. nov. 12. 11:05
 15/56 anonim ***** válasza:
0%
Ha a Darabnak van igaza az azt jelenti hogy mindannyian elkárhoznánk.es a pokolba kerülnek ahol gyötörne minket. Az ördög azt akarja hogy mindenki pokolba kerüljön. A Bibliaból rájössz mi az igazság. Mivel.az Ábrahámita népek mellett voltak mások akik a Mi Istenünket az Urat nem ismerték ezért megvan a saját verziójuk a világ teremtéséről. Arról mindenki tud hogy angyalok vagyis démonok lejottek a földre és az emberekkel csinálták gyerekeket. Na ezek a gyermekek voltak az istenek. Ezek csinálták azokat a dolgokat meg viseltek az ódin, zeusz meg más neveket hogy hidd el hogy az ókori isten az eredeti nem a mi Istenünk az Úr. De a sátán cselvetéseinek nem szabad bedőlni
2021. nov. 12. 11:07
 16/56 anonim ***** válasza:
20%

"Azonban senki nem gondol bele hogy mi van ha a másiknak igaza van? Vagy ha annyira nincs igaza akkor miért is nincs? Valami indoklás?"

Ezek mindennapos trollkérdések, amiket napi szintem feldobnak kb. 10 éve. Már senki nem fog belemenni ezredjére

2021. nov. 12. 11:08
 17/56 A kérdező kommentje:

Anjutca egy full elmebeteg(keresztény), nincs értelme vele vitatkozni se, annyi baromságot hord össze.

Spiritsoferidu wordpress akit érdekel az igazság keressen rá.

2021. nov. 12. 11:29
 18/56 anonim ***** válasza:

Anjucta

Leszögezném megint hogy nem ismerem a kérdező hitét és nem is foglalnék állást. Ezért nem is meggyőzni akarlak csak szerintem ez egy érdekes elgondolás és megvitatnám.

Először azonban ettől függetlenül

"Darabnak van igaza "

Miért nevezted a kérdezőt Darabnak? Lehet nem olvastam az egyik választ ahol ez előjött.

Na de vissza a témához.

Amennyiben abból indulunk ki hogy mi van ha a kérdezőnek van igaza akkor lényegében a Bibliából nem indulhatunk ki. Mivel abban a verzióban az egy hazugság. Ha igaza van akkor nem biztos hogy mind elkárhoznánk mert ha jól értettem amit ír akkor a felvetése alapján nincs is pokol/menny.

Ezért is lenne jó ha írna még arról amit gondol. Ha leírná akkor lehet hogy kiderülne hogy hol van benne a hiba vagy az igazság.

2021. nov. 12. 11:31
 19/56 anonim ***** válasza:

18. hoz kis kiegészítés.

a 17 választ az elküldése után láttam.

2021. nov. 12. 11:32
 20/56 A kérdező kommentje:

18:

A pokol és menny allegóriát a Gyökér és Koronacsakrából lopták.

Maga a menny nem létezik. a pokol meg abban a formában nem, amiben a keresztények állítják. A pokol olyasmi lehet, mint a Valhalla.

Sátán sok kulturában jelen volt. Ő Ea, a Föld ura, emellett Odin neve is hozzá köthető.

A keresztények csak aljas módon bemocskolnak és elferdítenek mindent.

Halál után az asztráltest útnak indul, de egy lecsonkolt gyenge keresztény lelkét csak fel fogja emészteni az üresség.

2021. nov. 12. 11:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!