Akik nem hisznek Istenben, hogy dolgozzák fel egy közeli hozzátarzozójuk halálát?
24.
"A nyolc éves beteg lány természetesen egyből a mennybe kerül."
Miért lenne természetes? Attól még hogy beteg elkövethet bűnt. Nyolv évesen pedig már bőven képesek már bűnt elkövetni. Már óvodás korban is tudnak elkövetni bűnt. Nem is akármilyeneket.
31/
Milyen bűnt tud elkövetni egy 8 éves és annál fiatalabb kislány?!
33.
31 vagyok
Először is tisztázzuk. Egy kislány és egy kisfiú is ugyan úgy tudd bűnt elkövetni úgy hogy innentől beszéljünk inkább gyerekről.
Egy példa az óvodából. Kisgyerek (8 évesnél fiatalabb) megharagudott valamiért a társára és egy botot szúrt szemébe. A szurkálódós gyerekkel agyilag valószínűleg nem volt minden rendben vagy a nevelése volt szörnyű de ez nem menti fel az alól hogy bűnt követett el.
Ezenfelül elég durván tudják csúfolni, piszkálni és megalázni egymást már óvodában is. De amikor bekerülnek az iskolába ott még durvábban tudják ezt csinálni.
De lehetőleg ne érts félre nem azt mondom hogy mind ilyen. Azonban vannak. Én például jó pár ilyennel találkoztam már.
(UI.: Köszönöm a lepontozást azoknak akik nem tudják végig gondolni a dolgokat. Attól még hogy ti ártatlan angyalnak látjátok a gyereketeket vagy más gyerekét az koránt sem jelenti azt hogy azok is.)
35.
Ki mondta hogy én keresztény vagyok? Az alaptalan feltételezéseket hanyagoljuk. Egyébként a nevelés és a környezet nagyon is tönkre tudd tenni egy gyereket.
Egyébként ha így nézzük akkor senki sem bűnös.
Aki el megy lopni annak isten nem teremtett több pénzt. Miért nem született gazdagabb családba és akkor nem lopott volna.
Aki megöl másokat. Isten miért hagyta hogy azok történjenek vele ami a gyilkolásra késztette. Miért nem született máshova vagy másmilyennek? Akkor már lehet nem lett volna belőle gyilkos.
Sorolhatnánk még a végtelenségig hogy ha ez meg az máshova vagy másmilyennek született volna akkor milyen bűnöket nem követett volna el.
Ha Hitler jobb művész lett volna akkor lehet nem a szörnyű tetteiről ismernénk hanem a festményeiről.
Nos mivel folyton a nagybetüs Istent emlegeted és mivel a keresztények által kitalált bűnre hivatkozol, így szerintem jogosan feltételeztem miben is hiszel.
"Egyébként ha így nézzük akkor senki sem bűnös." Pontosan, látom kezded érteni a dolgokat. Vallási értelemben véve senki sem bűnös ha az mindható és mindentudó Isten teremtett minden egyes embert úgy, ahogy azt ő jónak látta.
37.
"mivel folyton a nagybetüs Istent emlegeted "
Idézd már be nekem hogy mikor is említettem én az istent az előtt hogy a te válaszodra reagáltam.
"mivel a keresztények által kitalált bűnre hivatkozol"
Ha valaki kiszúrja a másik szemét az szerintem bűn vallástól függetlenül. Az már más dolog hogy nincsen büntethető korban. Azonban mivel a kérdés szempontjából a vallási bűn lenne a lényeg így az hogy törvényileg nem büntethető az nem számít.
"felnőttel aki önszántából tesz dolgokat miközben tisztában van a tettei súlyával."
Egyáltalán nem biztos hogy egy felnőtt tisztábban van a tettei súlyával.
""felnőttel aki önszántából tesz dolgokat miközben tisztában van a tettei súlyával."
Egyáltalán nem biztos hogy egy felnőtt tisztábban van a tettei súlyával."
Ugyan ilyen módon nem tudhatod és egyáltalán nem biztos hogy a gyerek nincs tisztábban a tettei következményével. Nem kell agyhalottnak nézni a gyerekeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!