Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények most ez hogy van?

Keresztények most ez hogy van?

Figyelt kérdés
Ugye szoktátok mondani, hogy nem az ószövetségbe élünk és ott látszik a haladás, de akkor az újszövetséget miért nem reformálja meg senki a mai értékrendekhez?
2021. okt. 22. 10:55
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Mert a gyerek serul ha az anya nem akarja csak nem lehet abortusz.
2021. okt. 22. 11:40
 12/33 A kérdező kommentje:
Az abortusz a tetteink következményéért nem vállalt felelősség egyik formája még pszichológiai szemszögből is.
2021. okt. 22. 11:42
 13/33 A kérdező kommentje:
Persze meg nyilván ha valakit kinyírunk az már mentálisan nem sérül.
2021. okt. 22. 11:43
 14/33 anonim ***** válasza:

Minden keresztény felekezetben bün verni a feleséget.

Még a jehováknál is.

Ne beszélj baromságokat, csak mert elcseszett az életed.

2021. okt. 22. 11:44
 15/33 anonim ***** válasza:
0%

Magamat is elohoznam, foleg. Meg mást is akikkel a központba jártam, intézetben éltek és sérültek voltak. Volt egy lány Angela, miért járt az jól hogy megszületett mikor lelkibezeg volt és a központban csak kinlodott és nem tudott viselkedni, 23 évesen szanatóriumban került és az árvaházba nőtt fel,örökbe se fogadták mint engem és sok más is volt ott. És mi D Ceaușescu meg az ortodox egyház hibalya miatt mert ha a szülő csinálhatott volna abortuszt és nem születnek meg akkor nem lesznek lelki sérültek és 100 évig nem szenvednek. Ha a korai anya gyerek kapcsolat az anyaméhben nincs meg és később legalább 6 hónapos koráig a születése után nem potolodik be akkor nem.alakul ki a kötődés és sérül lelkileg a gyerek. Bárhol megirjak hogy a romániai szuletesuktol otthagyottak sérülnek mert nem akarták őket a szuleik.

De mit tudják azt ezek a papok.

2021. okt. 22. 11:50
 16/33 anonim ***** válasza:

Oké, és az árvaház hol determinálja, hogy nem lehet boldog az ember?

Te nem lettél az, más meg kiegyensújozott életet él pedig ugyanolyan, ha nem szarabb körülmények közt nőtt fel.

Van aki a segélyért szül, az ő gyerekein még a te elképzelésed szerint sem segít az abortusz.

2021. okt. 22. 11:57
 17/33 anonim ***** válasza:

Nem.az árvaház detrrninalja hanem.az hogy amikor terhes az anya akkor azt kívánja bár halna meg a hasában lévő gyerek. Bár szabadulna meg tőle,nem gyerekként hanem cisztakent tekint rá amit ki kell szedni és elfutni a kórházból hogy ne is lássa. Az én verszerinti anyám meg más is kerüljön a pokolba aki nem szereti a magzat hát és a sorsára hagyja. Mert a kórházban nem szeret ék csak elhanyagolják. Az drvahaz az jó mert ott tanítják de én nem ott voltam hanem.a kórházban és az első másfél év lett volna a legfontosabb. Minden anyát a pokol tuzere kéne tenni aki nem gondoskodik a gyerekekről ugyanis az még a hitetlen el is rosszabb.

Az egy dolog hogy megyek, tudom hogy nem tudom felnevelni meg szeretni a gyereket és azon vagyok a 9 hónap alatt hogy keressék örökbefogadó szülőket neki hogy amikor megszületik rögtön fogadják örökbe és legalább onnantól kapjon szeretetet.

De az más hogy terhesen negatívan gondol rá és a sorsára hagyja.

Ezt nem érti csak aki érintett. Úgy látszik Magyarolszagon nincs sok otthagyott gyerek.

2021. okt. 22. 12:05
 18/33 anonim ***** válasza:
19%

"Abortuszt, szexualitás stb-t azért kicsit meg lehetne benne újítani(szerintem) meg van 1 rakás modern dolog, függőség ami akkor nem volt."

A gyilkosság az gyilkosság marad, bárhogy szépíti az ember, így az abortuszhoz nem lehet másként hozzáállni. A szexualitás kapcsán is sokat finomodott az álláspont, de itt is vannak szilárd határvonalak. Függőség már akkor is volt, csak esetleg a tárgya volt más, tehát ezzel foglalkozik.

2021. okt. 22. 12:40
 19/33 A kérdező kommentje:
15. Képzeld, van aki szerető családban is tönkremegy, egyébként árvaházba felnőttek közül egy csomó életerős ember keletkezik, attól hogy neked szar volt nem mindenkinek szar és hidd el van aki inkább lenne árvaházba mert olyan a családi körülménye, de valamiért mindig élsz és nem lettél öngyilkos se, ez is érdekes, viszont ha tényleg lelkibeteg vagy akkor nem tudsz relevánsan dönteni mivel torzult lehet az értékrended nemde?
2021. okt. 22. 13:53
 20/33 A kérdező kommentje:
Bár ha megnézzük Anjutca más válaszait elég szélsőséges kb szerinte mindenki a pokolra jut.
2021. okt. 22. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!