Melyik a hasznosabb: Bibliai tízparancsolat, vagy a A Föld tizenegy sátáni törvénye?
Bibliai tízparancsolat:
"Akkor mondta el Isten mindezeket az igéket:
Én, az ÚR vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.
Ne legyen más istened rajtam kívül!
Ne csinálj magadnak semmiféle bálványszobrot azoknak a képmására, amik fenn az égben, lenn a földön vagy a föld alatt a vízben vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az ÚR, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok! Megbüntetem az atyák bűnéért a fiakat is három, sőt négy nemzedéken át, ha gyűlölnek engem. De irgalmasan bánok ezer nemzedéken át azokkal, akik szeretnek engem és megtartják parancsolataimat.
Ne mondd ki hiába Istenednek, az ÚRnak a nevét, mert nem hagyja az ÚR büntetés nélkül azt, aki hiába mondja ki a nevét!
Emlékezz meg a nyugalom napjáról, és szenteld meg azt!
Hat napon át dolgozz, és végezd mindenféle munkádat! De a hetedik nap a te Istenednek, az ÚRnak nyugalomnapja. Semmiféle munkát ne végezz azon se te, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se állatod, se a kapuidon belül tartózkodó jövevény. Mert hat nap alatt alkotta meg az ÚR az eget, a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megpihent. Azért megáldotta az ÚR a nyugalom napját, és megszentelte azt.
Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az ÚR ad neked!
Ne ölj!
Ne paráználkodj!
Ne lopj!
Ne tanúskodj hamisan felebarátod ellen!
Ne kívánd felebarátod házát! Ne kívánd felebarátod feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát és semmit, ami a felebarátodé!"
Forrás: [link]
------------------------------
A Föld tizenegy sátáni törvénye:
"1. Senkinek se adj tanácsot, csak ha megkérnek rá!
2. Ne beszélj másoknak a gondjaidról, hacsak nem vagy biztos abban, hogy igazán hallani akarják!
3. Ha másvalaki birtokán tartózkodsz, mutass tiszteletet, különben ne menj oda!
4. Ha a birtokodon egy vendég bosszant, bánj el vele kegyetlenül!
5. Ne közeledj senkihez szexuálisan, hacsak meg nem kapod tőle az erre felhatalmazó jelzést!
6. Ne vedd el, ami nem a tiéd, hacsak az nem terheli a másikat annyira, hogy megszabadításért kiált!
7. Ismerd el a mágia hatalmát, ha sikeresen alkalmaztad vágyaid eléréséhez. Ha tagadod a mágia létezését, miután sikerrel használtad, mindent elveszítesz, amit szereztél!
8. Ne panaszkodj olyasmik miatt, amikkel nem vagy kénytelen foglalkozni!
9. Ne árts kisgyerekeknek!
10. Ne ölj nem emberi állatot, kivéve, ha rád támadnak, vagy ha élelemre van szükséged!
11. Amikor közterületen jársz, ne háborgass senkit. Ha valaki téged háborgat, szólítsd fel, hogy hagyja abba. Ha tovább háborgat, pusztítsd el!"
Forrás: [link]
Nekem a második felsorolás elég zavaros.
6. Ezek szerint gazdagoktól lehet szabadon lopni? Közvagyonra nem tér ki, az is lopható, Lehet ezt követik a politikusok is.
9. Nagyobb gyerekeknek miért lehet ártani?
11. Nem közterületen lehet háborgatni másokat?
Továbbá gyilkosságra is felszólít, lásd 11-es pontot, illetve 4-es pontot. Aki e szerint él, már most jobb lenne hűvösre tenni.
Nem véletlenül mondják, hogy a sátánizmus mennyire kegyetlen és gonosz dolog.
Azért ha jól tudom a 4. dik sàtàni törvény szerint meg is lehet ölni a birtokodon bosszantót.
Plusz nem minden sàtànista gondolkodik így.
Például simàn meg lehet erőszakolni bàrkit a sàtànizmus szerint, hiàba van itt ez az 5. dik pontjuk.
Ez a 11 sàtàni törvény egy àlszent dolog. Egyàltalàn nem tartja kötelezőnek magàra nézve a legtöbb sàtànista
A sàtànizmus gonosz dolog. Ne dőljetek be neki !
Álszent akkor lenne, ha pozitív dolgokat írna, de ez csak simán lopásra, gyilkosságra, erőszakra buzdít másokat.
A sàtànizmus önzésre buzdít. Taposd el nyugodtan a gyengébbet. Ne könyörülj senkin.
Ezt csomagoljàk be a "szabadsàg" köntösébe.
A sátánizmus lényege nem pont az hogy azt csinálhatsz amit akarsz, mert Sátán mindent megenged?
Akkor mik ezek a parancsolatok?
Hát milyen Sátánisták ezek? xD
"A Föld tizenegy sátáni törvénye"
Ezek mitől sátáni törvények? Ezeket pár agyhalott leírta és ráfogta, hogy a sátáné
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!