A mennyországban is bűnbe eshet valaki?
Nem, a kérdés nem troll.
Amúgy észrevetted, hogy nem válaszoltál?
Leírom röviden... nem neked, hanem annak, akit érdekel:
a kereszténység szerint az isten teremtett egy világot, amelyiknek az volt a célja, hogy az ő dicsőségét hirdesse.
Ezt megoldhatta volna úgy is, hogy mindenki tökéletes, és csak szeretetet tud érezni.
Valami miatt nem ezt választotta.
Úgy is megoldhatta volna, hogy a teremtmények ugyan nem tökéletesek, van szabad akaratuk, ismerik a bűnt is - de alapvetően mégsem azt választják, hanem a jót.
Valamiért ezt SEM választotta.
Egy olyan világot teremtett, ahol a jó ritka, mint a fehér holló, ezért a Biblia 90%-a rossz példákról és büntetésekről kell, hogy szóljon.
Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ilyen világot akart teremteni. Ez nem igazán hirdeti az ő dicsőségét!
Akkor viszont nem végtelen.
"Mert nem tudja nem Istent választani"
Miért ne tudná? Semmi nem gátolná meg benne.
"Úgy is megoldhatta volna, hogy a teremtmények ugyan nem tökéletesek, van szabad akaratuk, ismerik a bűnt is - de alapvetően mégsem azt választják, hanem a jót."
Ez kész. Mi hívők vagyunk a példa
"Miért ne tudná? Semmi nem gátolná meg benne."
Már írtam, engedd el
Nem, Kreatti, te nem a jót választod.
Akkor például most igazat mondtál volna.
Egy nagy tudású lény is választhatná a rosszat, nem tiltja meg neki semmi. Csak a saját döntése lehet.
"Ez kész. Mi hívők vagyunk a példa"
Ha csak egyes személyek választják így, akkor igencsak el lett szúrva az a teremtés. Isten nem tudott, vagy nem is akart szerinted olyan világot teremteni, ami annyira jó, hogy eleve nem is motivál senkit a rosszra?
A mennyországba - szerintem - csak a lélek kerül.
Ott nincs bűn, nem is lehet. A földi létet ha elhagyod ....
Nem ez a legnagyobb baj...
hanem az, hogy a Bibliában benne van, hogy a mennyekben már VOLT háború.
Valahogy annyira egybitesek hívők, hogy erről vagy nem is tudnak - vagy egyszerűen nem értik.
Nem is tudom, melyik a rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!