Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy képes ilyet tenni egy...

Hogy képes ilyet tenni egy szeretet Istene?

Figyelt kérdés
Ha valaki nem hívő, De jó ember: azaz segít másokon, adakozik, szereti a házastársát hűséges hozzá, gyermekeit tisztességesen neveli kedves , barátságos pozitiv ember de NEM foglalkozik a hittel ezért pokolba jut. Tudom hogy Isten Fia Jézus a Megváltó az ő engesztelői áldozata csak is általa juthatunk az Atyához de nem tudom elhinni ha Isten szeretet amiért valaki nem volt hivö pokolba jut ilyen Istenböl nem kérek
2021. aug. 19. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:
79%

Épp ellenkezőleg:

Pál apostol levele a rómaiakhoz 2. rész

13mert Isten szemében nem a törvény meghallgatója igaz, hanem a törvény megtartója igazul meg. 14Amikor a pogány a törvény híján a természet szavára teszi meg a törvényben foglaltakat, törvény hiányában önnön törvénye lesz. 15Ezzel igazolja, hogy a törvény követelménye szívébe van írva, amiről lelkiismerete tanúskodik és önítélete is, mely hol vádolja, hol fölmenti

2021. aug. 19. 21:36
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
#godnotreal
2021. aug. 19. 22:44
 3/6 Godaime ***** válasza:
40%
1/ Több olyan Bibliai idézetet is tudok hozni, amelyek ellentmondanak annak, amit te írtál. Bár ez nem meglepő, az egész könyv ellentmondásokra épül. A keresztények így kedvükre tudnak válogatni attól függően, hogy mi mellett kell érvelni éppen.
2021. aug. 20. 02:40
 4/6 anonim ***** válasza:
21%

Valószínű, hogy a jó emberek is, épp úgy a gonoszok is elkárhoznak, mert az Isten nem azt mondta, hogy a jó emberek fognak üdvözülni, hanem a gyermek lelkűek, akik engednek Neki és hallgatnak Rá. Az, hogy valaki jónak állítja magát az nem jelenti azt, hogy valójában az, maximum kedvesebb az átlagnál.

Péld 21:2 Az embernek minden útja igaz a maga szemei előtt; de a szívek vizsgálója az Úr.

2021. aug. 20. 10:11
 5/6 anonim ***** válasza:
73%
Ez csak a keresztény agymosó verzió. Kizártnak tartom hogy Isten így szelektálná az embereket. Biblia meg emberek által írt meskönyv, tele logikai bukfencekkel.
2021. aug. 20. 13:27
 6/6 anonim ***** válasza:

"Tudom hogy Isten Fia Jézus a Megváltó az ő engesztelői áldozata csak is általa juthatunk az Atyához de nem tudom elhinni ha Isten szeretet amiért valaki nem volt hivö pokolba jut ilyen Istenböl nem kérek"

Egyébként egyáltalán mire gondolsz? Most akkor egy ateistáról, egy agnosztikusról, egy pogányról vagy egy a hit iránt különösebben nem érdeklődő keresztényről beszélünk? Ezek közül talán a legvitatottabb egy meggyőződéses ateista, aki kifejezetten elutasítja Istent. De véleményem szerint még egy ateista is üdvözülhet, mert kérdés, mi volt az oka, mennyire ismerte azt amit elutasít stb. Mi ezt nem tudjuk megítélni.

Ez egybecseng pl. a katolikusok álláspontjával is, akik a II. vatikáni zsinat alkalmával ezt fogalmazták meg: „Elnyerhetik az örök üdvösséget mindazok, akik önhibájukon kívül nem ismerik Krisztus Evangéliumát és Egyházát, de őszinte szívvel keresik Istent, és a kegyelem hatása alatt arra törekszenek, hogy teljesítsék akaratát, amelyet lelkiismeretük szavában ismernek fel. Még azoktól sem tagadja meg az isteni Gondviselés az üdvösségre szükséges támogatást, akik önhibájukon kívül nem jutottak el Isten kifejezett ismeretére, de – éppen nem az isteni kegyelem nélkül – iparkodnak becsületesen élni.” Lumen gentium 16. pontja

Én nem hiszek abban, hogy csak a keresztények üdvözülhetnek, mivel Jézus mindenkiért meghalt, azokért is, akik erről nem tudnak.

"Mert Isten nem személyválogató. Akik ugyanis törvény ismerete nélkül vétkeztek, a törvény nélkül vesznek el, és akik a törvény ismeretében vétkeztek, azok a törvény alapján kapják meg majd az ítéletet. Hiszen nem a törvény hallgatói igazak Isten előtt, hanem a törvény megtartói fognak megigazíttatni. Mert amikor a pogányok, akik nem ismerik a törvényt, természetes eszük szerint cselekszik azt, amit a törvény követel, akkor ezek a törvény nélküliek önmaguknak szabnak törvényt. Ezzel azt bizonyítják, hogy a törvény cselekedete be van írva a szívükbe. Erről lelkiismeretük és egymást vádló vagy éppen védő gondolataik együtt tanúskodnak majd, azon a napon, amelyen megítéli Isten az emberek rejtett gondolatait az én evangéliumom szerint Krisztus Jézus által. " Róma 2:11-16

"Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek elé minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek az országot, amely készen áll számotokra a világ kezdete óta. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, 36mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. 37Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.

Akkor szól a bal keze felől állókhoz is: Menjetek előlem, átkozottak, az ördögnek és angyalainak elkészített örök tűzre! Mert éheztem, és nem adtatok ennem, szomjaztam, és nem adtatok innom, jövevény voltam, és nem fogadtatok be, mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel, beteg voltam, börtönben voltam, és nem látogattatok meg. Akkor ezek is így válaszolnak neki: Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, jövevénynek vagy mezítelennek, betegen vagy börtönben, amikor nem szolgáltunk neked? 45Akkor így felel nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor nem tettétek meg ezeket eggyel a legkisebbek közül, velem nem tettétek meg. És ezek elmennek az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre." Mát 25:35-46

2021. aug. 20. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!