Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért szór átkokat...

Isten miért szór átkokat generációrol generációra, ha ô maga a szeretet, a békesség Istene? Valaki magyarázza már el legyen olyan kedves!

Figyelt kérdés

2015. máj. 10. 12:29
1 2
 1/13 Pietrosol ***** válasza:
60%

Szia!

Ez a tétel egy ókori nép hagyománya, világlátása. Ezt ők így látják, te pedig láthatod másképp.

Nem tudom kielégítő-e a válaszom, de szerintem erre ennél több energiát, figyelmet nem érdemes pocsékolni.

2015. máj. 10. 12:41
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Átkozott, aki elfordítja a jövevénynek, árvának és özvegynek igazságát! És mondja az egész nép: Ámen!

Átkozott, aki megöli az ő felebarátját titkon! És mondja az egész nép: Ámen

Nekem tetszik a stílusa.

2015. máj. 10. 12:43
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem is kifejezetten azzsl lenne bajom,hogy a bûnnek büntetése legyen,hanem higy ez tiezdiziglen mindenkinek hordoznia kell,még annak is aki az eredetét sem tudja...
2015. máj. 10. 12:47
 4/13 anonim ***** válasza:

Csak azokon, akik folytatják szüleik gonosz tettét.

Olvasd el kérlek a Bibliában, hogy a sok gonosz embernek és királynak jó gyermeke volt, azok élvezték az Isten áldását, de ha folytatták a gonoszságot akkor bajban voltak.

A családi tradiciót sokszor követik a gyermekek, de nem muszály hogy ezt tegyék.

A gögös beképzelt szülök gyermekei vagy szakasztott hasonmásaik a szüleiknek, vagy lehetnek kedvesek, szerények is.

Példa egy "utcalány" leánya, vagy folytatja az anyja "foglalkozását", vagy nem. Lehet hogy több esze lesz mint az anyjának. Vagy még kevesebb, rajta múlik. Szabad ember, azt tesz amit akar, mint mindenki más.

De a következményeket mindenki hordja, akár tetszik akár nem.

2015. máj. 10. 13:01
 5/13 A kérdező kommentje:

Kedves katy!

A csalàdom egyszerû,szelìd istenfélô emberek,akik elöbb halnànak éhen mint Istennek nem tetszô dolgokat tegyenek...nem vagyok az ellentétük,sôt...mégis nyomomban a kudarc,sikertelenség,nincstelenség,kilàtàstalansàg,tehàt ez màr itt megbukott...

2015. máj. 10. 13:30
 6/13 A kérdező kommentje:
Bocsi telóról vagyok
2015. máj. 10. 13:33
 7/13 anonim ***** válasza:
írjal nekem privát ha van kedved :)
2015. máj. 10. 13:41
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Isten nem szór átkot. Minden tettnek meg van a maga következménye.
2015. máj. 10. 15:04
 9/13 anonim ***** válasza:
27%

Mert Isten valójában egy démon, aki élvezi, hogy szenvedünk.

Ádám és Éva ettek valami hülye gyümölcsöt 6000 éve és még most is kínlódik és szenved miattuk az egész világ. Közben meg azt sem tudom, hogy a mai embereknek mi közük van ahhoz, amit azok ketten csináltak. De Isten előre látta, hogy esznek majd belőle, mert ő látja a jövőt, de csak azért is lezongorázta a baromságot a bűnbeesésig, hogy utána legálisan tudja szívatni az embereket.

2015. máj. 10. 15:22
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Az átkot nem Isten szórja, hanem a bűn következménye, de nem Isten működteti, hanem az Isten ellensége. A héber nyelvben a felszólító módot és a jövő időt ugyanúgy fejezik ki, így a fordító prekoncepciójától függ, hogy úgy értelmezi-e, hogy "átkozott legyen a Föld temiattad", vagy úgy, hogy "átkozott lesz a Föld temiattad". A Biblia egyéb helyeiből pedig tudható, hogy Isten nem bízta meg a Sátánt a világ megrontásával, hanem a Sátán úgy került nyeregbe, hogy Ádám átlépte az Isten által felállított biztonsági korlátot, és ő ezt a bomlasztó tevékenységet saját magától, önként és dalolva végzi.

Amikor valaki elkövet egy átkot hozó bűnt, akkor annyi történik, hogy az az isteni védelem, ami addig rajta volt, megsérül, és a továbbiakban már nem működik úgy, mint előtte. Az átkok halmozódhatnak is, meg is teszik. Az az igazság, hogy amíg itt a Földön él az ember, mindig lesz hova lecsúsznia, a végállomás pedig a Pokol, ha az ember meg nem tér, de bizonyos átkok ezt is kártékonyan befolyásolják. Az átok valójában egy jogosultság a Sátán számára, hogy egy ember életébe beavatkozzon, a Bibliában lévő átoklisták pedig azokat az okokat - bűnöket - taglalja, amelyek ezt a jogosultságot biztosítják neki. Sajnos ez a jogosultság a leszármazottakat is érinti.

De attól függetlenül, hogy az átkok forrását miként értelmezzük, az Újszövetség arról biztosít bennünket, hogy Krisztus megváltott minket a törvény átkától, hogy az Ábrahám áldása a nem-zsidók életére is átszármazhasson Jézus Krisztus által, hogy a Szellem ígéretét elnyerhessük hit által (Gal 3,13-14). Szeretném kiemelni, hogy hit által. Azaz Ábrahám áldása hit által száll rá egy ember életére, a hit forrása pedig Isten Igéje, de nem a betűje, hanem a szelleme. Vagyis az Isten Szelleme által megelevenített Isten Igéjéből származó hit által ki lehet jönni a generációs átkok alól, és be lehet lépni az áldásba. Ez azonban nem automatikus, azaz dolgozni kell rajta, az átok jellege és mértéke szerint, akár sokat.

2015. máj. 10. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!