Keresztenyek es Pedofilia?
21-es, de mégis miért bűn az, ha akarok valakit szeretni, akivel összeköthetem az életem és boldogok lehetünk?
Egy nővel képtelen lennék rá. Csak tönkretenném mindkettőnk életét.
21/
Tehát egy ősi mesekönyv szerint bűn egy tökéletesen természetes dolog. Na és akkor mi van? Nem minden ember éli az életét mítoszok és legendák szerint, van akinek jobban bejön a valóság.
Sziasztok melegek,
Ha meleg vagy és szeretsz egy másik meleget, az a Biblia alapján bűn. Az emberek jó része is elítéli. Ha mindenki helyeselné ezt a méltatlan életvitelt, mint Szodomában, akkor is bűn marad természetesen.
Magyarországon a törvény nem bünteti, csak az óvodában való propagálását ennek a bűnnek.
A Biblia nem mítosz, hanem a Teremtő Isten üzenete az egész emberiséghez. Ha nem hiszed el még Isten létezését sem, akkor is így van, legfeljebb arról van szó, hogy Isten üzenetét te mesekönyvként vagy mítoszként kezeled a hitetlenséged és a beszűkült gondolkodásod miatt. Ez alapján az Isten által elrendelt ítéletedkor majd szembesülsz ennek a következményeivel. A hitetlenek, és a homoszexuálisok a gyehenna tüzére jutnak, ha meg nem térnek bűneikből az élő Istenhez.
24-es az, hogy még éb is tudom, hogy hülyeséget írsz sokat elmond arról, hogy mennyire értessz te a bibliához. Gondolni, akarni, szeretni nem bűn! Ha ez tettlegességig fajul csak akkor bűn a biblia szerint. Magyarországon az emberek nagyjából 30-40%-a ítéli el a melegeket. Spanyolországban ez a szám körülbelül 9%.
Mivel a homoszexualitás ilyan fogalom, amelynek a propagálása nem igazán értelmezhető, így nem csak a törvény, de a te gondolatmeneted is rossz.
Az lehet, hogy a biblia isten üzenete, de akkor miért támogatja a gyilkosságot és miért itél el másokat, azért, mert akarnának szeretni? Valóban nem hiszem, hogy létezik isten, de ettől függetlenül nyilván meg van az esélye (csak ez elég csekély, még akkor is, ha pontosan nem kiszámítható). Az viszont egyértelműen vakhitűség, hogy te ezt tényként kezeled. Ez már az a szint, ahol tudom, hogy számodra nem ér semmit az észérv, ha egy emberírta, ósdi könyv mást mond. Beszűkült gondolkodás a szememben az, ha képtelen vagy elgondolkodni más lehetőségeken és képtelen vagy elfogadni mások boldogságát.
Szóval, ha a hitetlenek pokolra jutnak, akkor mi van a szegény, éhező, afrikai gyerekekkel, akik semmit sem hallanak a kereszténységről? Meg sem tudják őket keresztelni. Ők mindenképp a pokolra jutnak?
A Biblia alapján Isten szemében a homoszexuális kívánság is tisztátalanság, méltatlan, és bűn.
Bemásolok erről egy igeverset, hogy lásd.
21
Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.
22
Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
23
És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.
24
Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék;
25
Mint akik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, aki mind örökké áldott. Ámen.
26
Annakokáért adta őket az Isten TISZTÁTALAN indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását TERMÉSZETELLENESre:
27
Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek BUJASÁGukban, férfiak férfiakkal FERTELMESkedvén, és az ő TÉVELYGÉSöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
28
És amiképpen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképpen oda adta őket az Isten MÉLTATLAN gondolkozásra, hogy ILLETLEN dolgokat cselekedjenek;
Ezek alapján a homoszexuális GONDOLKODÁS és VÁGY:
-tisztátalan indulat
-természetellenes
-bujaság bűne
-tévelygés, céltévesztés
-méltatlan gondolkozás
-illetlen
Amúgy a bemásolt szövegnek semmi köze a gondolatokhoz, vagy a vágyhoz, itt is a tettekről beszél, szóval még mindig nem értessz hozzá, mégis itt okoskodsz.
Amúgy, ahogy előttem is kérdezték. Mi oka van ezt mondania, ha ilyenné teremtett minket (részben igazolt kijelentés, már, ha a teremetés szemszögéből nézzük)?
Ha a bibliában az álna, hogy követendő példa minden állatot lemészárolni, amit látsz és, aki nem teszi az bűnös, akkor te ezt megtennéd? Ennyire nem lehet valaki beszűkült gondolkodású. A biblia csak útmutatás a helyes életre (az akkori normák szerint). Azóta rájöttek, hogy a homoszexualitás nem terjed, nem káros és a higiéniai feltételek is adottá váltak. Megváltozott az, higy mi a normális. Ha most írnák a bibliát azok, akik akkor tették (ha ebben a korban nőttek volna fel), akkor a melegség sem szerepelne benne tiltott dologként. Ez csak az emberek találmánya, akkár látod, akár nem.
Felőlem hihetsz a bibliának, az istenednek, de szerintem illő megvizsgálni más mondandójának az igazát is. Én is így tekintek erre és ki tudom szűrni, hogy én ebből mit hogyan értelmezek, de, ha tényekről van szó, azt nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni. A saját nézőpontodra rátudod illeszteni másképp, mint mondjuk én, de tényeket cáfolni nem okos dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!