Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztenyek es Pedofilia?

Keresztenyek es Pedofilia?

Figyelt kérdés
A kereszteny intezetekben pl:templomok,iskolak stb. Miert nem beszelnek vagy nagyon keveset a pedofiliarol?
2021. aug. 16. 20:56
1 2 3
 11/29 anonim válasza:
95%

10

Senki nem is akart ilyesmit tanítani.

Itt azzal van a gond inkább, hogy nem egyértelmű a dolog, mint ahogy azt leírtam. Suliban eddig se volt ilyen, tehát innentől kezdve, nem értem a felháborodást.

Inkább hozok egy példát: Két férfi megfogja egymás kezét nyilvánosan, pl. az utcán, ahol gyerekek is láthatják.

Ez a népszerűsítés kategóriába esik?

Mert nálam nem esik bele.

2021. aug. 16. 23:17
 12/29 anonim ***** válasza:
38%

11

Ha majd ilyet làt a gyerek hogy két pasi csókolózik az utcán majd én elmagyarázom neki hogy ennek mi az oka és ezt hogy kell kezelni.

Ne más nevelje a saját nézetei szerint.

Nevelje a sajátját ahogy akarja.

2021. aug. 16. 23:56
 13/29 anonim ***** válasza:
89%

9

Szerinted akkor nem kellene ezt a szülőre bízni hogy milyen normàk szerint neveli a gyerekèt?

2021. aug. 17. 00:01
 14/29 anonim ***** válasza:
6%

Nekem személy szerint az a véleményem, hogy az a bu-zi ember, aki az óvodás gyermekek gondolkodását akarja úgy befolyásolni, hogy a homoszexuális bűnöket ne bűnnek, hanem jó és trendi dolognak tartsa, esetleg próbálja is ki: ez az ember közel van a pedofíliához. Káros a gyermek számára, sértő a gyermek szülei számára, és sértés Isten felé is, mert egy Isten által bűnnek nyilvánított cselekményt akar jó színben feltüntetni. Továbbá káros az öregedő és fogyó európai társadalom számára is.

Fentiek miatt tehát helyes, ha a pedofil-ellenes törvény nem csak a pedofilok ellen, hanem a homoszexualitást propagáló személyek ellen is szigorral lép fel az óvodákban és iskolákban. Megjegyzés: a bu-zik továbbra is mehetnek az egyetemekre toborozni, meg a felnőtt közösségek számára is rendezhetnek előadást: azt persze majd meglátják, hogy milyen lesz a fogadtatás! :) Mert a felnőttek már nem olyan naivak és befolyásolhatók, mint a kisgyermekek!

2021. aug. 17. 00:25
 15/29 anonim ***** válasza:
85%
Nem is értem a kérdést. Mihez képest? Miért, az állami iskolákban olyan sokat beszélnek róla?
2021. aug. 17. 00:27
 16/29 anonim ***** válasza:
44%

A kérdésre válaszolva:

Véleményem szerint kell a pedofyliáról beszélni, különösen ott, ahol előfordulnak ilyenek.

Ha egy iskolában egy tanár pedofil bűncselekményt követ el, tájékoztatni kell a rendőrséget, a szülőket, a gyermekeket erről.

Ha egy politikai pártban követ el valaki ilyet (Koleta Gábor), akkor a pártnak lépnie kell (pedofil kizárása, pedofil ellenes törvény megalkotása, emberek megkérdezése, stb.)

Ha egy keresztény vagy kereszténynek nevezett közösségben fordul elő (pap lebukik pedofil bűncselekmény elkövetésével), akkor is tájékoztatni kell az iskolát, ahol esetleg tanított, a hitközséget, a templomban a híveket, stb. és elküldeni a papot (nem pedig hallgatni és áthelyezni másik iskolába)

Lengyelországban nemrégiben robbant ki a pedofil botrány, nagyon sok római katolikus pap lebukott, a szörnyű az volt, hogy tucatjával rontottak meg gyermekeket a pedofil papok, majd a főnökeik sutyiban áthelyezték őket másik iskolába, új vadászterületre. Ez olykor megtörtént hétszer, nyolcszor is egy pedofil pappal.

[link]

2021. aug. 17. 01:17
 17/29 anonim ***** válasza:
28%
Azért nem az az általános hogy a katolikus papok melegek meg pedofilok. Én református vagyok és Nagyváradon több katolikus papot ismerek mint református ( mert jártam római katolikus egyház működtette egyesületbe és jártunk a nagyváradi bazilikába takarítani, én a sekrestyébe voltam és jártak oda a papok) de keresztet vetnék magamra ha valaki olyasmit mondaná róluk amit leírtam. Mert nem olyanok a Váradi papok. Egy valaki mondott nekem valamit a Váradi katolikus papokrol mikor barkaszentelni voltunk de az illető pszihikai beteg aki egy fenébe oregotthonban el csak kieresztettek és én egy pillanatig se hittem.el.amit mondott. Azt mondta az anyja az egyháznak dolgozott de akkor se hiszem. Az illető 20 éve az oregotthonban van és amikor odakerült nem a jelenlegi papok voltak és a püspök atya se volt váradon mert más volt a püspök tehát nem állja meg a helyét amiket beszélt a papokrol. És én ott is hagytam mert nem bírtam hallgatni. Velünk az egyesületben kezet fogtak, a hangjuk meleg és kedves, köszönök (Dicsértessékkel) és visszakoszonnek. A püspök mikor meglát meg beszélget is velem. Mármint a katolikus. A Váradi református püspököt én nem ismerem egyáltalán és nem is akarom megismerni. Mert róla írt a román ujsag hogy megrontott egy lányt és egy másik református papról is olvastamm ilyesmit regebben az újságban. És mindkét pap dolgozik mintha mi se történt volna és mindkettő nős ember.
2021. aug. 17. 01:48
 18/29 anonim ***** válasza:
87%
13-as, szerintem az a legjobb, ha minél több témában a szülő tudja nevelni a gyereket. Viszont vannak olyan témák, ahol sajnos sok szülő indokolatlanul okoz kárt a gyereknek (pl. nem világosítja fel kellően). Ezekben a témákban pedig szerintem indokolt az, hogy ezeket a károkat államilag (pl. iskolában) hárítsák el. Az óvodákban viszont nem kell a melegekről beszélni, legfeljebb olvasni ritkán egy-két mesét, amiben van meleg szereplő.
2021. aug. 17. 08:16
 19/29 Godaime ***** válasza:
Aggasztó, hogy hány ember mossa még mindig össze a pedofilokat a melegekkel. Pontosan ezért nem árt, ha a gyerekek is tudnak az ilyen dolgokról.
2021. aug. 20. 02:43
 20/29 Godaime ***** válasza:

14/

rengeteg badarságot írtál le, de csak egyet kérdezek így elsőre. Miért is bűn a homoszexualitás?

2021. aug. 20. 02:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!